Posjet zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola gradu Solinu

Zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić, direktorica TZ Solin Jelena Stupalo i ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Tonći Ćićerić u petak 25. lipnja su u prostorijama gradske uprave primili zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola.

Zastupnik Sokol, inače po majci Solinjanin, upoznao se s aktualnim gradskim projektima, prije svega onima u domeni valorizacije bogate prirodne i kulturno- povijesne baštine. Svi ti projekti financiraju se sredstvima EU fondova, stoga je gospodin Sokol upoznao prisutne s mogućnošću financiranja istih u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027. Naglasio je kako će se veći dio omotnice odnositi na nove, visoke i zelene tehnologije, kao i na digitalizaciju javne uprave i gospodarstva u cjelini. Zajednički je zaključak kako je upravo sada trenutak Saloni kao najvažnijem arheološkom lokalitetu u Hrvatskoj dati onaj značaj koji joj i pripada, a sve uz novi model upravljanja i uz financiranje sredstvima europskih fondova.

Nakon sastanka gospodin Sokol je obišao novu baziliku Svete Obitelji, kao i Gradinu čija se obnova također financira europskim novcem, a otvaranje ljetne pozornice upriličit će se 15. srpnja 2021.

Zastupnik Sokol se stavio na raspolaganje za produbljivanje suradnje, pogotovo kada epidemiološki uvjeti dozvole organiziranje događanja u Europskom parlamentu u Briselu.

Scroll to Top Skip to content