Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte gradova i općina Urbane aglomeracije Split, oko 16 milijuna kuna za solinske projekte

U utorak 16. lipnja 2020. u Splitu je održana svečana dodjela 22 ugovora financirana nacionalnim i EU sredstvima među kojima i ugovori za program Brownfield za područje Urbane aglomeracije Split.

Svečanoj dodijeli ugovora uz nositelje i potpisnike nazočili su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević je potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o dodjeli 4.287.577,63 kn bespovratnih sredstava za projekt “Novi Glorijet”.

U gradu Solinu rekonstruira se i unaprjeđuje područje postojećeg Glorijeta (južna strana Gospina otoka), unutar kojeg će se omogućiti novi sadržaji za lokalnu zajednicu. Rekonstrukcija „Novi Glorijet“ provodi se u sklopu projekta Brownfield na području urbane aglomeracije Split“ (ref. br. KK.06.2.2.12.0006) financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz OP Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine.

Projekt provodi Grad Solin, a projektni partner je Turistička zajednica Grada Solina. Vrijeme provedbe projekta je od 20.12.2018. godine do 20.11.2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.981.986,48 HRK, od čega EU sufinanciranje iznosi 4.287.577,63 HRK.

Cilj projekta je revitalizacija brownfield lokacija na području UA Split, tj. obnova područja, zemljišta, nekretnina ili građevina koje su  neadekvatno korištene, zapuštene i napuštene.

Osim navedenog projekta Grad Solin se može pohvaliti i jednim humanim programom, a vezan je za projekt Hrvatskog Crvenog križa, odnosno solinskog  Gradskog društva Crvenog križa i Grada Solina. Riječ je o projektu kojim se unaprjeđuje infrastruktura za pružanje socijalnih usluga u zajednici za podršku deinstitucionalizacije. Vrijednost projekta je malo manja od 12 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora uz gradonačelnika Dalibora Ninčevića nazočili su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Marijana Žižić i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Solin Željko Grubišić.

Scroll to Top Skip to content