Povodom Sv. Florijan nagrađeni najbolji solinski vatrogasci

Foto: Jakov Teklić

U prigodi obilježavanja blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Dalibor Ninčević je uručio nagrade najboljim vatrogascima grada Solina za 2021. godinu.

U utorak 4. svibnja u povodu obilježavanja blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić i pročelnik Odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić tradicionalno su u ime Grada Solina dodijelili priznanja dvojici vatrogasaca, jednom članu iz DVD-a „Solin“ i drugom iz DVD-a „Vranjic“, koji su odlukom svojih kolega, ponijeli nagradu najboljih u 2021. godini.

Ispred DVD-a „Solin“ nagrada za “najboljeg među jednakima” pripala je Nikoli Radniću koji se od najranije dobi uključio u rad vatrogasne mladeži, a ispred DVD-a „Vranjic“ nagradu je primio mladi Jakov Ćaleta, koji već niz godina djeluje kao aktivni vatrogasac.

Uz nagrađene vatrogasce prijemu su nazočili i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Solina Mladen Režić, zapovjednik DVD-a „Solin“ Jozo Džaja te zapovjednik Vatrogasne zajednice i zapovjednik DVD-a „Vranjic“ Marin Milanović. Čelni ljudi solinskoga vatrogastva zahvalili su se Gradu Solinu na konstantnoj potpori kao i na održavanju tradicije dodjele nagrade vatrogascima koja im predstavlja dodatni poticaj i priznanje za njihov rad.

Gradonačelnik je svim vatrogascima čestitao blagdan njihova zaštitnika, a dvojici najvatrogasaca uručio je zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od po 2500 kuna.

Scroll to Top Skip to content