Predstava Dobrodošli u Ameriku (Obitelj svjetla)

„Dobrodošli u Ameriku (Obitelj svjetla)”  diplomska je predstva mlade splitske glumice, Slavene Verić. Slavena je predstavu režirala i dramatizirala te je i izvodi. Kroz godinu dana od svog premijernog izvođenja predstava je gostovala diljem Hrvatske te je put sada dovodi i u Solin, točnije, u Teatrin Gradske knjižnice Solin i to u petak, 3. lipnja u 20:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti u Središnjoj knjižnici u Solinu, a predstava nije za mlađe od 15 godina. 


O predstavi:
Ovaj autorski, dramski projekt na sceni se realizira u kombinaciji s teatrom sjena, a nastao je po romanu „Dobrodošli u Ameriku” („Välkommen till Amerika”) švedske spisateljice Linde Boström Knausgård. Knjiga je nominirana za prestižnu književnu nagradu August.
Projekt je nastao kao produkcija Umjetničke akademije u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, a pod mentorstvom izv.prof. Brune Bebić. Projekt djeluje u koprodukciji kazališne družine “Ritam igre”.
Predstava se bavi portretiranjem maštovite djevojčice koja se uslijed obiteljske traume povlači u svoj vlastiti svijet i razotkriva defragmentaciju svoje obitelji. Jedna majka i jedan otac. Dvoje male djece. Pokušavajući pobjeći od snage svojih misli, bježi u tišinu. Njena šutnja predstavlja borbu protiv odrastanja. Otpor u kojem nalazi mir. Predstava govori o tome kako je teško izbalansirati i pomiriti idealnu sliku obitelji s njezinim puno kaotičnijim verzijama u stvarnosti. Pokušavajući pronaći ravnotežu, Ellen nas uvlači u igru svjetla i sjene i distancirano i trezveno otkriva samo srce ovog romana – odrastanje.

REŽIJA, DRAMATIZACIJA, IZVEDBA: Slavena Verić
PRODUKCIJA: UMAS, Kazališna družina Ritam Igre
PO ROMANU „Dobrodošli u Ameriku”
SPISATELJICA ROMANA: Linda Boström Knausgård
NASLOV IZVORNIKA: „Välkommen till Amerika”
PREVODITELJ: Mišo Grundler; Naklada Ljevak
MENTORICA: izv.prof. Bruna Bebić
SURADNICA ZA LUTKE: Nina Vidan
DIZAJN SVJETLA: Damir Dolina
STRUČNA SURADNICA: Andrea Čvrljak  

Scroll to Top Skip to content