Predstavljanje knjižice Udruge Zdravi dan: Prehrana za osobe s povišenim krvnim tlakom

Gradska knjižnica Solin i Udruga Zdravi dan pozivaju na predstavljanje knjižice Prehrana za osobe s povišenim krvnim tlakom. Predstavljanje ovog izdanja Udruge Zdravi dan koje je nastalo u partnerstvu s Hrvatskom ligom za hipertenziju održat će se u Teatrinu GK Solin u utorak, 6. prosinca 2022.g. u 18:30h.
Knjižicu i rad Udruge predstavit će Ivana Petrović dr. med., potom izv. prof. dr. sc. Josipa Radić internist nefrolog, dijabetolog i endokrinolog te Kristina Greblo Boban mag. nutricionizma dok će večer moderirati Vesna Žižić. O radu same Udruge govorit će Ivana Petrović, Josipa Radić govorit će o arterijskoj hipertenziji – tihom ubojici današnjice, a Kristina Greblo Boban će govoriti o važnosti pravilne prehrane u prevenciji i liječenju hipertenzije.
Ulaz na predstavljanje je slobodan.


O knjižici:
Ova knjižica nastala je zbog činjenice da se Hrvatska nalazi u crvenoj zoni: ‘Tihi ubojica’ prvi je uzrok smrti, zahvaća čak 45% odraslih. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je nepravilna prehrana u čak 50% slučajeva odgovorna za hipertenziju, stoga je i cilj ove knjižice ponuditi primjere jednostavnih i kvalitetnih obroka koje možete sami pripremiti i pritom poboljšati svoju prehranu. Malim promjenama svakodnevnih životnih navika poput smanjenog unosa kuhinjske soli, povećanog unosa voća i povrća, smanjenja prekomjerne tjelesne težine, umjerene konzumacije alkohola i prestanka pušenja, možemo značajno doprinijeti uspjehu liječenja hipertenzije.

Scroll to Top Skip to content