Predstavljen program 26. Solinskog kulturnog ljeta

“ Otvaranje 26. Solinskog kulturnog ljeta ove nam godine, osim bogatog kulturnog programa, donosi još jedan značajan kulturni događaj – otvaranje novouređene ljetne pozornice u Gradini koja će s potpuno novom infrastrukturom, suvremeno opremljenom pozornicom i gledalištem kapaciteta oko 700 gledatelja omogućiti programske izvedbe po najvišim produkcijskim standardima”, rekao je Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina na predstavljanju programa 26. Solinskog kulturnog ljeta koje je upriličeno danas ispred Doma kulture.

“Po svojoj raznovrsnosti i kvaliteti programa koje nudi Solinsko kulturno ljeto, postali smo prepoznatljivi ne samo Solinjanima nego i brojnim gostima koji prate program i dolaze na manifestacije”.

Program ovogodišnjeg 26. Solinskog kulturnog ljeta iznjedrit će, uz program svečanog otvaranja koji će se održati 15. srpnja, ukupno 59 kulturnih programa i to 31 glazbeni program raznih žanrova (klasična glazba, jazz, rock, pop i zabavna glazba), 8 dramskih predstava, 3 književna programa, 4 likovna programa, 2 filmska programa i 9 dječjih programa. Festival će 4. rujna biti zatvoren tradicionalnim plesnim koncertom „Iz baštinske škrinje”.

Predstavljajući sadržaj programa koji nas očekuje u naredna dva mjeseca, Tonći Ćićerić, ravnatelj Solinskog kulturnog ljeta, istaknuo je: “Najznačajnije solinske udruge u kulturi su zajedničkim snagama pripremile program svečanog otvaranja koji je koncipiran na način da će predstaviti sve važne elemente solinske kulture koje možemo svrstati u nacionalnu, ali i europsku kulturnu baštinu. Mislim da će svečano otvaranje, kao i svi ostali programi koje ćemo prikazati na ovogodišnjem festivalu, privući brojnu publiku koja će uživati u novom ambijentu ljetne pozornice u Gradini i svim njenim tehničkim mogućnostima”.

Osim na središnjoj lokaciji ljetne pozornice Gradine, programi će se izvoditi i na drugim solinskim ambijentalnim pozornicama poput Vrta Tusculum, Manastirina, crkve Gospe od Otoka, Galerija Zvonimir i Bašte Gašpić te u Vranjicu, Mravincima i Kučinama.

Svakako je važno naglasiti da je intencija i Grada Solina i Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin koja će upravljati ljetnom pozornicom da se sezona glazbenih i kulturnih programa proširi i izvan programa festivala „Solinsko kulturno ljeto”, i to na predsezonu i posezonu. Već ove prve godine, i nakon završetka 26. Solinskog kulturnog ljeta, očekuje nas još nekoliko koncerata zabavne glazbe izvan festivalskog programa, sve do početka listopada.

Program 26. Solinskog kulturnog ljeta, možete preuzeti u nastavku.

Scroll to Top Skip to content