Predstavljen program manifestacije „Advent u solinskoj Gradini“

Program Adventa u solinskoj Gradini započinje koncertom Giuliana i grupe Diktatori u nedjelju, 4. prosinca

I ove će godine solinska Gradina biti centar i domaćin Adventa. Bogati blagdanski program “Advent u solinskoj Gradini” osmišljen je kako bi zabavio sve generacije te kako bi na najljepši način uveo svoje posjetitelje u iščekivanje i blagdanski duh Božića. 

U Gradskoj vijećnici Grada Solina, program Adventa službeno je predstavio gradonačelnik Dalibor Ninčević zajedno sa zamjenikom Ivicom Rakušićem, direktoricom Turističke zajednice Grada Solina Jelenom Stupalo i Josipom Pelivanom iz tvrtke Razglas i rasvjeta Pelivan, koncesionarom Adventa u Solinu.

Čeka nas iznimno bogat kulturni i zabavni program u Gradini. Osmislio ga je koncesionar kojeg smo izabrali putem Javnog poziva, a u suradnji sa Gradom Solinom, Javnom ustanovom u kulturi Zvonimir, Turističkom zajednicom Grada Solina i brojnim solinskim udrugama. Vjerujem da će brojni sugrađani i gosti uživati u ovom raznovrsnom programu i da će svatko pronaći nešto za sebe – rekao je gradonačelnik Ninčević.

Više o samim događajima rekao je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić.

Otvaranje Adventa započinje ovu nedjelju nastupom Giuliana i Diktatora, a od poznatijih imena imamo koncert Maje Šuput, 10. prosinca, Zlatka Pejakovića 26. prosinca, gosta iznenađenja, a dogovaramo i doček Nove godine. Za dječji doček nastupa Minea koja je prošle godine napravila odličnu atmosferu, a istaknuo bih kako posjetitelje očekuju tri koncerta svaki tjedan – poručio je Rakušić uz apel posjetiteljima da čuvaju Gradinu – kulturno dobro koje je obnovljeno sredstvima iz europskih fondova.

Intencija nam je da Gradina, kako je sama po sebi intimna, ostane bajkovita i prepoznatljivo mjesto adventa u Solinu – poručio je Rakušić.

Svaku subotu i nedjelju djecu očekuje bogat zabavni program. Detalje o programu predstavila je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice Grada Solina.

Kao što priliči najmlađem Gradu prijatelju djece i Gradu obitelji pripremili smo bogat program za najmlađe. Program počinje 10. prosinca nastupom DV “Cvrčak” koji će izvesti svoje plesne točke. Dan nakon će nastupati Produkcija Z sa jednom zanimljivom predstavom, a 17. prosinca nastupaju KUD “Solinske mažoretkinje”, Plesni studio “Gita”, Plesna udruga “Solinski bubamarci” te Škola pjevanja “Personare”. Osim toga, 18. prosinca uz nastupe naših plesnih skupina, održat će se Bajkaonica Adriane Vicković, a 24. prosinca stiže kazališna družina Ritam igre s predstavom “Blagdanske ludorije”. Pripremili smo za djecu foto korner gdje će se moći fotografirati i družiti s Djedom božićnjakom i njegovim vilenjakinjama, a isto tako tu će se održavati i dječje radionice.

Josip Pelivan koncesionar adventa u Solinu vjeruje da će program biti interesantan za sve generacije.

Posjetitelje očekuje šest kućica, a sve su s područja Solina i nudit će bogatu gastronomsku ponudu. Ove godine imamo i veliki video zid uz kojeg će se nalaziti i navijački korner. Ponuda je raznolika i za različite ukuse – rekao je Pelivan.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content