Predstavnici Hrvatskih cesta i Grada Solina iskoordinirali ugovorene i planirane radove oko početka gradnje Mravinačkih rampi i rekonstrukcije Širine

U srijedu 19. svibnja predstavnici Hrvatskih cesta predvođeni predsjednikom uprave Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem sastali su se s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem i zamjenikom gradonačelnika Ivicom Rakušićem kako bi iskoordinirali ugovorene i planirane radove oko početka gradnje Mravinačkih rampi i rekonstrukcije rotora na Širini.

Radovi glede Mravinačke rampe odnose se na denivelaciju križanja DC8 i DC432, a riječ je o izgradnji odvojka na brzoj cesti prema Solinu, koji bi vodio direktno prema mjesnim odborima Priko Vode, Mravincima i Kučinama, bez potrebe da se prometno uključuje na kružni tok na Bilicama. Time bi se riješio problem svakodnevnih gužvi koje nastaju u rotoru u ranim jutarnjim, ali i poslijepodnevnim satima. Radovi na solinskoj Širini vezana su za izgradnju još jednog nadvožnjaka koji bi se spajao na brzu cestu prema Trogiru. Cilj sastanka u Solinu je bio uskladiti sve aktivnosti Hrvatskih cesta s Gradom Solinom.

Scroll to Top Skip to content