Premijer Andrej Plenković posjetio novoizgrađenu crkvu Svete Obitelji

Novom Crkvom u Solinu kolijevka kršćanstva u Hrvatskoj dobiva novu dimenziju

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak 14. rujna 2020. posjetio je novoizgrađenu crkvu Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.
Podsjetimo premijer Plenković je još kao europarlamentarac sudjelovao na posveti temeljnog kamena prije sedam godina i želja mu je bila vidjeti novoizgrađenu solinsku Crkvu.

Prilikom posjeta premijer Plenković je kazao kako mu je drago da je ovaj veliki i važan projekt dovršen zbog simbolike, povijesti i naših kršćanskih korijena, i to baš ovdje u Solinu.

– Veselim se ovoj Crkvi kao i svi Solinjani i vjernici – rekao je premijer Plenković i dodao kako kolijevka kršćanstva u Hrvatskoj ovom Crkvom dobiva novu dimenziju.

Premijer Plenković je naglasio kako će biti upućen zahtjev Svetoj Stolici da ova Crkva bude proglašena bazilikom.

– Kulturna i sakralna baština su dio našega kulturnog i povijesnog identiteta i zadaća je države da podržava njihovo održavanje i izgradnju i na svaki način čuva jer bez naših korijena, naše tradicije, naših vrijednosti ne bismo bili ono što jesmo danas kao hrvatski narod – kazao je premijer Plenković.

Domaćini premijeru Plenkoviću prilikom obilaske novoizgrađene crkve Svete Obitelji bili su generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović, župni vikar Gospe od Otoka Ivan Odrljin, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević i župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban. Uz domaćine dobrodošlicu premijeru Plenkoviću uputio je nazočni potpredsjednik Hrvatskog sabora, Ante Sanader.

Scroll to Top Skip to content