Projekcija filmova Ante Kuštre

U Teatrinu GK Solin u četvrtak, 26. svibnja 2022.g. s početkom u 20:00 sati bit će upriličena projekcija filmova “Zadnja luka Amsterdam” i “Sljedeća stanica Manresa” autora Ante Kuštre.
Ulaz na projekcije je slobodan.
“Zadnja luka Amsterdam” dokumentarni je, srednjometražni film splitskog autora Ante Kuštre o Antiši B., narkomanskom ovisniku koji dijeli svoja iskustva. Drugi film “Sljedeća stanica Manresa” koji je izašao tri godine kasnije, nastavlja priču o Antiši i njegovom liječenju.


O filmovima:
Stjecajem okolnosti, Antiša B., bivši ovisnik, na heptanonskoj terapiji, proboravio je mjesec u ateljeu autora filma. Zadnjih sedam dana, dok su u atriju HNK budistički svećenici izrađivali mandalu suosjećanja (u povodu planiranoga dolaska Dalaj Lame u Split), Antiša je pred kamerom pričao anti-mandalu svoja narkomanska iskustva. Film se pokazao pravim medijem da se on prvi put suoči s istinom o svome životu i to mu je dalo snagu da ode u komunu na liječenje.
“Sljedeća stanica Manresa” prikazuje Antišu kao novog, duhovno i fizički obnovljenog čovjeka, koji je našao svoje mjesto pod suncem i smisao svoga života. Ovo je, dakle, priča s istinskim happy endom.

Scroll to Top Skip to content