„Proljeće na Malom Glorijetu”, manifestacija kojom su najmlađi Solinjani iskazali dobrodošlicu omiljenom godišnjem dobu

Solinski su mališani i ove godine pjesmom, plesom i interaktivnim radionicama pozdravili dolazak proljeća, a za dobru zabavu pobrinuli su se Grad Solin i izletište Jadro organizacijom prigodnih događanja. Prvi proljetni ples sa zekom na Malom Glorijetu upriličen je 2022. na inicijativu Ivane Mitar, više stručne suradnice za informiranje u Gradu Solinu, a u međuvremenu se, zbog izuzetno velikog interesa djece i roditelja, ova manifestacija od jednodnevnog pretvorila u višednevno događanje.

Ovogodišnja proslava simboličnog naziva „Proljeće na Malom Glorijetu“ započela je 23. ožujka radionicom modeliranja balona za koju je bio zadužen klaun Spartanko Smotanko. Mališani su, uz njegove upute, oblikovali uskrsne motive od balona, a uz zavidnu vještinu modeliranja pokazali su i svu raskoš dječje mašte.

Samo dva dana kasnije, 25. ožujka upriličena je „Ura o’ priče i potraga za jajima“. Nakon što im je Maja Galić, voditeljica izletišta Jadro, pročitala bajkovitu pripovjetku, mališani su krenuli u potragu za slatkim jajima. U ovoj zabavnoj avanturi pridružio im se uskršnji zeko uz čiju su pomoć lakše napunili svoje košarice.

Zeko je najavio i sudjelovanje u „Proljetnom plesu“ najavljenom za 26. ožujka, ali ples je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u konačnici otkazan.

Iz istog razloga promijenjena je i lokacija posljednje ovogodišnje radionice „Uskrsna jaja na štapiću“, održane 27. ožujka koja je umjesto na Malom Glorijetu održana na izletištu Jadro.

Poslije duge hladne zime proljeće nas opet zove: Iz ladica izvadite one vaše lijepe snove… – poručili su razdragani solinski mališani iskazujući dobrodošlicu najšarenijem godišnjem dobu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

Foto: Jakov Teklić, Izletište Jadro, Grad Solin

Scroll to Top
Skip to content