Promotivni video projekta “Siguran kutak: lokalna mreža podrške za žrtve obiteljskog nasilja”

U kriznoj situaciji nastaloj zbog pandemije COVID-19, svjedočimo posljedičnoj eskalaciji slučajeva obiteljskog nasilja na globalnoj i lokalnoj razini. Nakon uvođenja ograničenja kretanja u svijetu je zabilježen drastičan porast prijava obiteljskog nasilja, te okrutni slučajevi femicida. Zbog navedenih mjera, žene i djeca su trenutno prisilno zatvoreni s počiniteljima nasilja, a mnogima je onemogućen pristup adekvatnoj pomoći.

Projekt „Siguran kutak: lokalna mreža podrške za žrtve obiteljskog nasilja“, osmišljen je s ciljem pružanja besplatne savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja na području grada Solina.

Pogledajte promotivni video projekta “Siguran kutak: lokalna mreža podrške za žrtve obiteljskog nasilja”. Video je osmislio, snimio i montirao perspektivni splitski redatelj Ivan Perić

Projekt se provodi do kraja studenog 2021. godine, u partnerstvu s Gradom Solinom i lokalnom ispostavom Centra za socijalnu skrb Split, a projektne aktivnosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Scroll to Top Skip to content