Provođenje ispitivanja „Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj (EHUH-2)“

S obzirom na interes građana, obavještavamo kako Udruga Zdravi dan zajedno sa Hrvatskim društvom za hipertenziju, Hrvatskom zakladom za znanost, projektnim timom projekta za Digitalizaciju i unaprijeđenja nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti, Hrvatskim zborom nutricionista, Domom zdravlja SDŽ organizira provođenje ispitivanja “Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj(EHUH-2).

Ispitivanje  će se održati 22.10.2021.(petak) u Sinju na lokaciji Palacina i  23.10.2021.(subota)u Trogiru u DZ Trogir.

Cilj ispitivanja je uključiti što veći broj ispitanika iz populacije. Liječnici obiteljske medicine mobiliziraju ispitanike slučajnim odabirom, kako bi se dobio uvid u stanje populacije koja je zdrava i ne zna za nikakve bolesti i onih koji boluju od kroničnih nezaraznih bolesti.

Ispitivanje će vršiti članovi tima akademika Bojana Jelakovića iz Zagreba,članovi Udruge Zdravi dan(liječnici i nutricionisti), liječnici DZ SDŽ prema epidemiološkim mjerama.

Dobrobit koju imaju pacijenti od sudjelovanja u istraživanju su:detaljan i vrhunski sistematski pregled, te po dobivanju nalaza pojedinih pretraga isti će biti dostavljeni njihovim liječnicima:

-nalaz 24h urina

-uzorkovanje krvi

-mjerenje centralnog i brahijalnog art.tlaka

-mjerenje visine i metabolička vaga

-UZV štitnjače,EKG

-endotelna funkcija

Zainteresirani se mogu javiti na broj mobitela: 097 7590662.     

Svi se moraju prethodno najaviti kako bi se rasporedili u manje grupe, kako ne bi bilo čekanja i grupiranja zbog epidemiološke situacije.

Scroll to Top Skip to content