Radovi u parku na Širini

U sklopu projekta “Živjeti zdravo”, oplemenjuje se dječje igralište u parku Širina

Na nacionalnoj razini, projekt “Živjeti zdravo” provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a za regionalno područje Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, dok lokalno djeluje grad Solin. Projekt se provodi kroz pet komponenti, a za područje našeg grada odabrane su dvije komponente, „Volonteri u parku” i „Hodanjem do zdravlja“, u sklopu kojeg su europskim sredstvima nabavljena igrala za dječje igralište i sprave za uređenje hodačke staze.

Ideja samog nacionalnog projekta je da se, u skladu s preporukama, tjelesne aktivnosti provode umjerenog do visokog intenziteta i da se mogu provoditi bilo gdje s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja pojedinca. Također, cilj projekta je i ukazati kako pojedinci, odnosno zajednice mogu promicati zdravlje i koristi zdrave stilova života. Grad Solin djelovanjem u zajednici želi informirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti te na taj način učine veliki korak prema očuvanju i unapređenju vlastitog zdravlja.

Ovih dana djelatnici Vlastitog pogona započeli su radove na uređenju dječjeg parka Širina.

Zamijenit će dotrajala dječja igrala te postaviti nova kao i nove sprave za vježbanje (street workout).  

Do sada se u našem gradu u sklopu projekta “Volonteri u parku” i „Hodanjem do zdravlja“ provodilo niz aktivnosti, a istim tempom nastavit će se i dalje.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su kroz projekt Nacionalni projekt Živjeti zdravo, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u suradnji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije s Gradom Solinom kao partnerom u ovome projektu.

Scroll to Top Skip to content