Rekonstruiran sportsko – rekreacijski teren u Svetom Kaju

U Mjesnom odboru Sveti Kajo, istočno od crkve sv. Anastazija, sredstvima Grada Solina i donacijom tvrtke Cemex Hrvatska d.d. obnovljeno je sportsko igralište. Na dotrajalo postojeće malonogometno igralište postavljena je najnovija, akrilna amortizirajuća podloga te su obnovljene dvije košarkaške konstrukcije i dva malonogometno, odnosno, rukometna gola. Uz postavljanje podloge ocrtani su tereni za košarku, rukomet i mali nogomet.

Akrilna amortizirajuća podloga je multifunkcionalna sportska podloga koja je pogodna za sve vrste sportova, a ono što je najvažnije pruža učinkovitu zaštitu od povreda. Riječ je o podlozi koja je postavljena početkom godine na igralište u Bubićima u Srednjoj strani te se pokazala izvrsnom.

Čitav prostor je osvijetljen i pokriven video nadzorom kako bi se preveniralo uništavanje postavljenih sadržaja i nelegalno odlaganje otpada, a s uređenjem navedenog prostora Grad Solin nastavlja i u 2021. godini. Ukupna vrijednost radova iznosila je 160.000 kuna, polovinu sredstava 80.000 kuna je uložio grad Solin, a drugu polovinu od 80.000 kuna je donacija tvrtke Cemex Hrvatska d.d.. U skorije vrijeme, Grad planira obnavljanje i drugih sportskih igrališta istom podlogom.

Sportski teren su jučer otvorili prijateljskom malonogometnom utakmicom domaćini, Mjesni odbor Sveti Kajo i nogometaši Grada Solina.

Scroll to Top Skip to content