RUKOMET 2. HRL JUG – RK SOLIN: Oslonac na pomlađeni nadareni sastav!

SOLIN – Rukometaši Solina započeli su natjecanje u 2.HRL-jug 1. listopada 2022.

– Idemo u daljnje pomlađivanje ekipe, prvenstveno s mladićima iz vlastite rukometne škole. Prinova je osamnaestogodišnji, vrlo perspektivni Dario Zloić, vanjski igrač iz Metkovića, koji je došao na studije u Split, a Solin je odabrao kao sredinu za daljnji razvoj u rukometu. Seniori su dosad odigrali četiri prvenstvene utakmice i utakmicu Hrvatskog rukometnog kupa za regiju jug. U prvoj prvenstvenoj utakmici poraženi su u Splitu od RK Splita, 30:25, uz napomenu da smo do 53. minute bili u stalnom vodstvu, ali onda je presudilo iskustvo igrača protivničke ekipe. U drugoj utakmici poraženi su od ekipe iz Biograda rezultatom 28:29, u utakmici u kojoj smo imali napad za pobjedu, ali ponovno je na naplatu došlo neiskustvo naših igrača i poraz doslovno u zadnjoj sekundi dvoboja. U preostale dvije utakmice, protiv ekipe iz Vodica i protiv splitskog Krilnika, postignute su dvije uvjerljive pobjede, što je pokazatelj da smo na ispravnom putu kad želimo dati prednost mladićima iz naše rukometne škole. U utakmici Hrvatskog kupa uvjerljivo smo pobijedili ekipu Krilnika 33:22, i ostvarili plasman u sljedeće kolo, u kojem nas čeka ekipa Trogira, koja se natječe u najvišem rangu hrvatskog rukometa, u Premijer ligi. Ta utakmica je na rasporedu 15. studenog u 18,30 sati, u dvorani na Bilankuši. U sljedećem prvenstvenom kolu gostujemo u Dubrovniku, kod istoimenog drugoligaša – rekao je Davor Ćićerić, predsjednik RK Solin, te nam je izdiktirao redoslijed mlađih dobnih kategorija.

Što se tiče mlađih uzrasta, započela su Prvenstva Hrvatske  u sva četiri uzrasta, U17, U15, U13 i U11. U17 trenutno na 1. mjestu od 15 ekipa. U15 trenutno na 7. mjestu od 16 ekipa, uz 3 boda manje od prvoplasiranog. U13 trenutno na 2.mjestu od 15 ekipa. U11 trenutno na 2. mjestu od 16 ekipa.

– Dakle, muški rukomet u Solinu je u dobrim rukama i nadamo se da ćemo vrlo skoro ponovno prisustvovati prvoligaškim utakmicama na našoj Bilankuši – optimističan je predsjednik Ćićerić!

Priredio: Miro Podrug

Fotografija: Domagoj Mula

Scroll to Top
Skip to content