RUKOMET – RK SOLIN: 2.HRL JUG: Pripreme započeli, a cilj je povratak u 1.HRL jug!

Ponosni na trojicu svjetskih prvaka Peru Jukića, Iliju Peraka i Matea Peraka.

SOLIN – U taboru solinskog rukometnog drugoligaša intenzivno su krenule pripreme za novu sezonu. Kategorija U13 krenula sa pripremama je počela 31. srpnja, U15 7. i U11 7. kolovoza, seniori i ekipa U17 krenuli su 16. kolovoza.

– U mlađim uzrastima postavljeni cilj je plasman na Završnicu državnog prvenstva u svibnju i lipnju 2024. godine, dok je cilj seniorske ekipe povratak u 1.HRL-jug – počeo je priču predsjednik kluba Davor Ćićerić.

Trenerska postava ostala je ista, seniore vodi Mirko Alduk, U17 vodi Jakša Bužančić, trener U15 je Josip Tukić, U13 vodi Andrija Jajić, dok vratare i ekipu U11 trenira Dean Perčin.

– Što se tiče igračkog kadra u seniorskom uzrastu, zasad nema dogovorenih dolazaka novih igrača, ali sezona tek počinje i sve je otvoreno. Što se tiče upravljačkog kadra, uskoro će uslijediti Izborna skupština na kojoj će doći do određenih promjena, ali o tome ćemo više naknadno, kad se promjene i dogode. Treba napomenuti kako smo i ove godine, 16. i 17. rujna domaćini turnira za mlađe uzraste i to U11 i U13, a koji organiziramo uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta – rekao je Ćićerić.

Između ostalog na turniru će ugostiti ekipe RK Ivan Mikanovci iz Starih Mikanovaca, koji su ove godine postali prvaci Hrvatske u uzrastu U13, zatim ekipu RK Dugopolje, koji su u finalu prvenstva Hrvatske poraženi upravo od RK Ivan Mikanovci i ekipu RK Zadar 2013, koja je na istom prvenstvu zauzela 4. mjesto. Također će, između ostalih ugostiti i prijatelje iz RK Petrinja.

– Na taj način želimo širiti krug naših sportskih prijatelja i mlade sportaše time upozoravati na potrebu druženja sa svojim vršnjacima iz drugih sportskih sredina – rekao je predsjednik Ćićerić, te je ponosno naglasio:

– Ponosni što u klubu imamo trojicu svjetskih prvaka sa nedavnog Svjetskog prvenstva za gluhe osobe, Peru Jukića, Iliju Peraka i Matea Peraka.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content