Ruže, zastavice i svijeće za hrvatske branitelje

Predstavnici Grada Solina i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ove godine su uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položili vijenac pred centralnim križem na Novom groblju i odali počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima s područja Solina. Nakon toga su na njihove grobove, kojih je ove godine i više od sto, položili ruže, hrvatske zastavice i zapalili svijeće.

„Ovo je najmanje što možemo učiniti jer ovom gestom zapravo pokazujemo jednu trajnu zahvalnost, pijetet prema poginulim hrvatskim braniteljima. Da nije bilo njih sasvim sigurno ne bi bilo nas, niti Solina kakvog imamo, a ni Hrvatske kakva je danas. Hvala im za hrabrost i spremnost na žrtvu, na miru i slobodu koju imamo”, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dalibor Ninčević te se zahvalio solinskim braniteljskim udrugama što čuvaju sjećanja na poginule branitelje.

U ime hrvatskih branitelja Grada Solina obratio se Dragan Maretić: “Ovo su dani kad se sjećamo naših najmilijih, naših prijatelja, poginulih i umrlih hrvatskih branitelja. Na ovom solinskom groblju i grobljima u Kućinama i Mravincima, položit ćemo 120 zastavica, 120 ruža i upaliti 120 svijeća za naše prijatelje, hrvatske branitelje koji su dali svoje mlade živote za našu jedinu i neovisnu hrvatsku državu. Kako vidimo prošlo je 30 godina od Domovinskog rata, a mi hrvatski branitelji već smo i stariji tako da je vrijeme da se uključi što više mladih u obilježavanje značajnih godišnjica i datuma iz Domovinskog rata, kako u našem gradu tako i sada uoči tjedna sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Počivali u miru Božjem.”

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content