ŠAH – GŠK SOLIN-CEMEX: Deseti naslov prvaka Hrvatske došao u grad Solin

Solin-Cemex novi prvak 1.A lige

U Velom Lošinju u hotelu Punta od 10. do 17. listopada 2023. godine održano je prvenstvo Hrvatske u šahu. Šahisti GŠK “SOLIN-CEMEX” su osvojili naslov prvaka Hrvatske jubilarni deseti put!

Kao drugi nositelji, Solinjani su u turnir ušli puni samopouzdanja znajući da mjesta za opuštanje nema. Ždrijeb je htio da se već u drugom kolu sastanu prvi i drugi nositelj, Zagreb i Solin-Cemex. Pobjedom u ovom susretu, Solinjani su zacementirali put prema novom naslovu. Do kraja su suvereno kontrolirali situaciju u svim susretima i bez poraza osvojili svoj jubilarni deseti naslov.

Solinjani su nastupili u sljedećem sastavu: Ediz Gurel (Turska), Saša Matinović, Borki Predojević (BiH), Ognjen Cvitan, Bojan Kurajica, Davor Rogić, kapetan Ivica Armanda.

– Posebno vrijedi istaknuti senzacionalan rezultat kojeg je ostvario mladi Ediz Gurel. Sa samo 15 (!) godina odigrao je fenomenalan turnir i odnio nagradu za najbolju prvu ploču turnira! Vrijedi zapamtiti ovo ime jer će u godinama koje su ispred njega, svjetski šah upoznati ovog izuzetnog mladića! Naš klub je prepoznao njegov talent i povjerio mu najteže mjesto za nastup, prvu ploču, a on u potpunosti opravdao naša očekivanja – rekao je Igor Juretić, tajnik GŠK Solin-Cemex.

Konačni poredak I A lige:

1. GŠK SOLIN-CEMEX, Solin 12 meč bodova

2. ŠK MORNAR, Split 11

3. ŠK ZAGREB, Zagreb 9 (24)

4. ŠK SESVETE-AGROPROTEINKA, Sesvete 9 (23,5)

5. ŠK PETAR SEDLAR PEPE, Kaštel Novi 6

6. ŠK SVETA NEDELJA, Sveta Nedelja 4

7. ŠK PULA, Pula 3

8. ŠK GORAN, Bibinje 2

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content