SD DALMACIJACEMENT: Josip Sikavica i Petar Gorša donijeli europske brončane medalje u Solin

Solinski reprezentativci na EP u Osijeku (Snimio Toni Grgić)

Četrnaestorica strijelaca Dalmacijacementa na EP u Osijeku

OSIJEK/SOLIN – Od 20. svibnja do 6. lipnja 2021. u Osijeku je održano Europsko prvenstvo u streljaštvu. Nastupili su predstavnici 56 zemalja sa preko 1500 strijelaca. U Hrvatsku reprezentaciju je pozvano 13 solinskih reprezentativaca: Marta Zeljković, Amadea Urbas, Rina Matešić, Petar Gorša, Josip Sikavica, Marin Čerina, Marija Marović, Matea Omazić, Anna Ćukušić, Željko Posavec, Ivan Petrićević i Bruno Žunić. S njima su bili i njihovi klupski i reprezentativni treneri Vesna i Siniša Vitez. Glavni trener HSS-a je bio Sinisa Vitez, a pomoćni treneri su bili Vesna Vitez (Solin), Mirela Skoko Celić (Osijek), Krešo Loborec (Zagreb), Sead Čusto (Rijeka), Joza Plečko (Varaždin), Damir Bisnjak (Bjelovar).

Brončane medalje osvojili Petar Gorša i Josip Sikavica, članovi Dalmacijacementa iz Solina. Pored njih brončanim medaljama su se okitili Josip i Ante Glasnović, te Dani Cernogorec.

Osijek postaje sa svojom infrastrukturom među tri najveća centra u Europi. Za dvadesetak dana u Osijeku se održava svjetski kup gdje se očekuju strijelci sa čest kontinenata i velika predstava pred Olimpijske igre u Japanu.

Brončani juniori Hrvatske i glavni trener Siniša Vitez

Juniori ekipno brončani na Prvenstvu Europe!!

Nakon punih sedam dana uzastopnih nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, ekipno, mješovito i mix u svim disciplinama na 10m i 50m muška juniorska ekipa na pušci svoj nastup na Europskom prvenstvu završava brončanom medaljom. Odličnim nastupom u pojedinačnim kvalifikacijama na trostavu 3×40, gdje su se sva tri člana plasirala u finale i u ekipnom djelu natjecanja ušli su među četiri najbolje ekipe. U borbi za broncu naša ekipa bila je bolja od Poljaka. Još jednom velike čestitke Josipu Sikavici, Luki Jambreušu i Tvrtku Vrciću.

U finale su se plasirale i juniorke u gađanju sport pištolja 25m. Ekipa u sastavu Lana Špirelja, Maja Kuzman i Anna Ćukušić (Dalmacijacement) plasirala se u finale u ekipnom djelu natjecanja, na našu žalost u borbi za brončanu medalju sportašice Mađarske bile su bolje i naše djevojke natjecanje su završile na odličnom 4. mjestu.

Seniori zračna puška brončani na EP Osijek 2021!

Nakon izvrsnog nastupa za Mirana Maričića u pojedinačnom finalu, seniori u gađanju zračnom puškom nastavili su natjecanje u ekipnom djelu u sastavu Petar Gorša (Dalmacijacement), Miran Maričić i Borna Petanjek. Nakon kvalifikacija, plasirali su se među osam najboljih ekipa, te u konačnici osvojili brončanu medalju. Ekipni prvaci Europe su Rusi, a srebrnu medalju osvojila je Srbija.

Čestitamo momcima na medalji!

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content