SD DALMACIJACEMENT: Povijesni rezultati strijelaca iz Solina na Prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku

Osvojili sva četiri kolektivna zlata zračnim oružjem

SOLIN / DUBROVNIK – Streljačice i strijelci Dalmacijacement iz Solina polučili su povijesni rezultat na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku, u dvorani na Gospinom polju, u gađanju zračnim oružjem, puškom i pištoljem 10 metara. Ovo je ujedno bilo i 5. kolo 1.WHL i izborno natjecanje za Europsko prvenstvo, koje će se održati od 23. svibnja do 6. lipnja 2021. godine u Osijeku. 

Prvi put u povijesti hrvatskog streljaštva jedan klub je slavio u svim momčadskim i ekipnim kategorijama, dakle Solinjani su osvojili sve četiri zlatne medalje u kolektivnom gađanju.

Uspješni solinski strijelci Marta Zeljković, Petar Gorša i Marija Marović

U zračnoj pušci trofej u Solin su donijeli seniori Petar Gorša, Marin Čerina i Josip Sikavica, te seniorke Marta Zeljković, Amadea Urbas i Rina Matešić. U zračnom pištolju zlato su osvojili Ante Krišto, Ivan Petričević i Željko Posavec, te seniorke Matea Omazić, Vladka Ćubelić i Marija Marović.

U pojedinačnoj konkurenciji osvojili su četiri medalje. U gađanju pištoljem zlato je osvojio Željko Posavec, Ante Krišto je upucao broncu, a Vladka Ćubelić je u Solin donijela srebro. Srebrenu medalju u gađanju puškom osvojila je Marta Zeljković. Solinjani su potvrdili klupsku dominaciju u hrvatskom streljaštvu, te će ih vjerojatno predstavljati osam njihovih članova na EP u Osijeku!

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content