SD DALMACIJACEMENT: Solinjani i Končarevci jedini u sve četiri elitne lige

Walther Prve hrvatske lige u streljaštvu

Prva hrvatska liga je ove godine dobila međunarodnog sponzora, firmu Walther, jednog od najvećih sportskih proizvođača streljačkog sportskog oružja i streljačke sportske opreme. Walther ima bogatu njemačku tradiciju dugu preko 100 godina. Prva hrvatska liga se organizira u četiri discipline i to: seniori puška, seniorke puška, seniori pištolj i seniorke pištolj.

Streljačko društvo Dalmacijacement iz Solina i zagrebački Končar Zagreb 1786, su jedini klubovi koji su se kvalificirali u sve četiri kategorije u 1. hrvatsku ligu.

Stanje poslije 2. kola 1. Walther hrvatske lige je slijedeće:

SENIORI PUŠKA: 1. Končar Zagreb 1786 19, 2. Dalmacijacement (Solin) 18, 3. Bjelovar 1874 17 bodova.

SENIORKE PUŠKA: 1. Dalmacijacement 20 bodova, 2. Lokomotiva Rijeka 17, 3. Končar Zagreb 1786 17.

SENIORI PIŠTOLJ: 1. Dalmacijacement 20, 2. Osijek 1784 17, 3. Končar Zagreb 1786 16.

SENIORKE PIŠTOLJ: 1. Končar Zagreb 1786 20, 2. Dalmacijacement 18, 3. Osijek 1784 16.

– Seniori Dalmacijacementa na pušci su predvođeni olimpijcem i najboljim sportašem Dalmacije, Petrom Goršom. Uz njega u ekipi nastupaju reprezentativci Marin Čerina i Josip Sikavica, te juniori Dorian Jure Sršen, Luka Jokić i Marin Šuća. Za očekivati je da će se ova ekipa do kraja lige boriti za prvo mjesto. Seniorke predvodi reprezentativka i potencijalna olimpijka Marta Zeljković. Uz nju još nastupaju reprezentativke Amadea Urbas, Klara Milanović, te juniorke Rina Matešić, Lea Maslov i Dora Čilaš. Cure su uvjerljivo na prvom mjestu. Seniore na pištolju predvode reprezentativci Ante Krišto, Željko Posavec i Ivan Petričević, uz juniore Petra Spajića, Mirka Balića i Bruna Žunića, je za sada čvrsto na prvom mjestu. Seniorke na pištolju, predvođene olimpijkom Marijom Marović i reprezentativkom Mateom Omazić, koja je ove godine proglašena najboljom pištoljašicom Hrvatske, uz juniorke Vladku Čubelić, Anju Maslov i Annu Ćukušić, bori se za prve dvije pozicije – rekao je alfa i omega solinskoga kluba Siniša Vitez, izbornik i trener državnih selekcija.

Treće kolo 1. hrvatske lige otkazuje se zbog situacije s Covidom-19 i prolongira se na 9. siječnja 2021. u Osijeku.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content