SD DALMACIJACEMENT: Solinski reprezentativci se spremaju za Europsko prvenstvo

Foto: Jakov Teklić

Izborni turniri zračnim oružjem za EP u Osijeku

Olimpijac Petar Gorša, član Streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina, je na Svjetskom Kup u Indiju, u New Delhi, koji se održava od 18. do 29. ožujka 2021. Na turniru će nastupiti u obje olimpijske discipline MK i zračna puška, i braniti će prve pozicije na svjetskoj rang listi.

Europsko prvenstvo u streljaštvu, koje je trebalo biti krajem veljače 2021. u Lohji (Finska), je otkazano zbog Covida 19. Prihvaćena je kandidatura HSS-a, i krajem mjeseca svibnja 2021. EP će biti organizirano u Osijeku. Izborni turniri su organizirani zračnim oružjem za EP u Osijeku, organizirani su u Solinu, Zagrebu i Osijeku, na kojima su solinski reprezentativci polučili izvrsne rezultate i pokazali vrlo dobru formu.

U tijeku je natjecanje 1. Hrvatske Valther lige zračnim pištoljem i puškom. Treće kolo je na rasporedu na streljani Pampas u Osijeku. Solinjani nastupaju bez Ante Krište, zbog fakultetskih obaveza ali sa svim ostalim reprezentativcima Gorša, Sikavica, Posavec, Omazić, Marović, Čubelić, Zeljković, Petričević i Milanović.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content