Šest solinskih vrtića DV Cvrčak dobila su opremljena i uređena dječja igrališta

Solinski mališani uživaju u novim dječjim igralištima

U četvrtak 29. listopada gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević i ravnateljica DV Cvrčak Anđela Biuk, obišli su novo uređeno dječje igralište u Dječjem vrtiću Jadro.
Novo dječje igralište u DV Jadro uređeno je u sklopu projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – grada Solina”, vrijednog 13,5 milijuna kuna.

Osim uređenja dječjeg igrališta DV Jadro uz kojeg je postavljena posebna didaktička oprema prilagođena djeci s invaliditetom, uređeno je još pet vrtićkih igrališta s područja grada Solina. Riječ je vrtićima DV Salona, DV Sveti Anastazije, DV Vjeverica, DV Tratinčica te DV Labud, koja su također dobila novouređena igrališta opremljena višenamjenskim spravama za igranje te antistres podlogama za razvoj novih vještina i motorike

  • – Najveća rekonstrukcija dječjeg igrališta odrađena je upravo ovdje, u DV Jadro. Postavljene su sprave prilagođene djeci s poteškoćama u razvoju, koja imaju otežano kretanje. Naime, novim spravama i igralima omogućena je kretanja djeci u invalidskim kolicima. Vrtićko igralište DV Jadro sada sadrži mini atletsku stazu, malo nogometno igralište, glazbenu kutiju koja svira prilikom skakutanja po njoj, poligon za razvijanje motoričkih sposobnosti – navodi ravnateljica DV Cvrčak Anđela Biuk te dodaje kako igralište ima monolitnu antistresnu podlogu i umjetnu travu, a i hortikulturno je uređeno – zaključuje ravnateljica Biuk dodajući kako je za opremanje navedenih igrališta uloženo 919 tisuća kuna dok su se djeca veselo igrala na novouređenom igralištu i uživala skakutajući na glazbenoj kutiji i plešući uz taktove glazbe uz budno oko odgojiteljice Anamarije Vulić, voditeljice sportskog programa pri vrtiću.
  • – Hvala ravnateljici Biuk, stručnim službama i odgojiteljima za uspješnu implementaciju projekta. Pohvale upućujem i djelatnicima Upravnog odjela za europske fondove grada Solina na provedbi projekta koji je odrađen bez korekcija i neprihvatljivih troškova kao i za provođenje zahtjevnih javnih nabava – kazao je gradonačelnik Ninčević ne krijući zadovoljstvo uređenjem vrtićkih igrališta i zaokruženjem projekta.
    Gradonačelniki Ninčević je još naveo kako je putem navedenog projekta zaposleno 50 odgajatelja i stručnih suradnika te omogućen produženi boravak djece u vrtićima kako bi se roditeljima osigurala ravnoteža između obiteljskog i poslovnog života. U sklopu projekta osim uspješno uređenih i opremljenih vanjska dječjih igrališta, proveden je i postupak nabave didaktičke opreme, namještaja i opreme za kuhinju u vrijednosti većoj od 1,3 milijuna kuna.
  • Navedimo kako će skoro biti objavljen i poziv za nastavak projekta, kako bi se osigurao nastavak produženog boravka djece u vrtićima, daljnje opremanje objekata i nova zaposlenja odgajatelja i stručnih suradnika i sve to uz 100% financiranje sredstvima Europske unije.

R.B.


Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost Grada Solina.
Projekt Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH-Grada Solina te Općina Klis, Muć i Dugopolje je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda
Scroll to Top Skip to content