Sjajni Mariachi Los Cabarellos oduševili solinsku publiku

U sklopu programa 27. Solinskog kulturnog ljeta sinoć se na Ljetnoj pozornici u predivnom ambijentu Gradine održao koncert sastava Mariachi Los Caballeros.
U glazbenoj čaroliji tradicionalnih i popularnih meksičkih skladbi kao što su Guantanamera, Paloma querida, La Bamba, Besame mucho, Las Mañanitas i mnogih drugih uživala je brojna solinska publika. Posjetitelji su tako imali priliku čuti originalne mariachi aranžmane čiju su posebnost prepoznali i nagradili dugotrajnim i glasnim pljeskom. 

Već puna dva desetljeća popularni Caballerosi predstavljaju glazbenu izvrsnost, ne samo na našim nego i svjetskim pozornicama. Od prvog javnog nastupa u Zagrebu 1998. godine do danas izdali su tri albuma i stekli svjetski ugled. S obzirom na to da izvode tradicionalnu meksičku glazbu od posebnog je značaja činjenica da je njihova vrhunska izvedba prepoznata i u Meksiku gdje su nastupali s najuglednijim mariachi sastavima svijeta.

Sastav Los Cabarellos često opisuju kao fenomen na ovim našim prostorima. Ono što se sa sigurnošću može reći je da su sinoć, na zadovoljstvo okupljenih, priredili večer za pamćenje. 

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content