SK Voljak: Titula ekipnog prvaka države 18. put ide u Solin

Proteklog vikenda u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, leteće mete – disciplina skeet.

Strijelci SK Voljak u sastavu Pavao Granić, Marko Škarica i Damir Katić osvojili su 1. mjesto ekipno. Titula ekipnog prvaka države 18. put ide u Solin.

Nakon dvodnevnog natjecanja rezultati su sljedeći:

Ekipno

  1. SK Voljak
  2. SK Dubrovnik
  3. SK Omiš

Pojedinačno:

  1. Pavao Granić
  2. Nikša Miloslavić
  3. Marko Škarica
  4. Ante Kovačić
  5. Damir Katić
  6. Pavao Gančević

U ekipnom finalu, u meču za zlato susreli su se prošlogodišnji rivali SK Voljak i SK Dubrovnik. Rezultatom 6:0, SK Voljak uvjerljivo je obranio prošlogodišnju titulu ekipnog prvaka.

U pojedinačnom finalu žestoko nadmetanje bilo je između dobro znanih rivala Pavao Granića i Nikše Miloslavića koje je u stopu pratio mladi Marko Škarica.

Pavao je uvjerljivim nastupom uspješno odradio finale rezultatom 54/60 i zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Nikša Miloslavić ovaj put ostao je drugoplasirani.

Vrijedno je spomenuti nastup mlade nade SK Voljak Marka Škarice koji je u kvalifikacijskom dijelu natjecanja u ukupnoj konkurenciji ostvario najbolji plasman rezultatom 114/125 što je juniorska “A” norma za nastup za nacionalnu juniorsku reprezentaciju i njegov osobni rekord.

Marko je osvajenjem bronce u ukupnoj konkurenciji pokazao da svojim talentom i stečenim iskustvom na međunarodim natjecanjima sigurno izrasta u strijelca od kojeg se u skoroj budućnosti može očekivati još bolji rezultati.

Podsjetimo se da je Marko prošli mjesec na GP Austrije u juniorskoj kategorijiu osvojio 1. mjesto.

Pred nama je finale KUP-a Hrvatske za strijelce koji su se plasirali u finale te Europsko prvenstvo u Osijeku gdje će u senirskoj konkurenciji nastupiti Pavao Granić, a u juniorskoj Marko Škarica – poručili su iz SK Voljak.

Scroll to Top
Skip to content