Službena web stranica Grada prilagođena osobama s invaliditetom

Kako bi svi sadržaji na službenoj stranici Grada Solina bili dostupni i osobama sa smanjenom sposobnosti za korištenje digitalnog sadržaja, osobito osobama s invaliditetom Grad Solin je prilagodio postojeći format stranice.

Ovim uratkom ispunjena je želja Grada da bude dostupan sugrađanima i posjetiteljima službene web stranice te im na jednostavan i dostupan način želi pružiti sve korisne informacije, kako bi se ostvarila bolja kvaliteta života putem, primjerice, lakšeg pristupa javnim uslugama i kulturnim sadržajima.

Na službenoj web stranici dodane su slijedeće mogućnosti za osobe s invaliditetom, a to su uključivanje posebnog moda za pristupačnost, koji se nalazi na desnoj strani. Klikom na ikonu ostvaruje se mogućnost uključivanja visoko-kontrastne teme i povećanje fonta na stranici za osobe s oštećenjem vida i osobama s poteškoćama u učenju, a sve u namjeri da se i toj skupini potencijalnih korisnika omogući pristup dostupnim digitalnim sadržajima.

Riječ je o digitalnoj pristupačnosti koja omogućuje pristup sadržajima internetskih stranica osobama koje imaju vizualne poteškoće (slijepi, slabovidni, osobe koje ne razlikuju boje), osobama koje imaju motoričke i kognitivne poteškoće (osobe s otežanim radom ruku ili koje zbog posljedica bolesti ili oštećenja vida ili motorike teže obrađuju informacije). Međutim, digitalna pristupačnost ne pomaže samo osobama s invaliditetom već, primjerice, i starijim osobama kod kojih slabi vid, refleksi, pažnja i pozornost.

U mjesecu lipnju službena web stranica Grad Solina je nadograđena i redizajnirana te prilagođena pametnim uređajima, tabletima i mobilnim telefonima koje građani sve više koriste za pretraživanje sadržaja čime je, ujedno ostvaren jedan od strateških ciljeva, a to je otvorenost i transparentnost.

Godišnje se na službenoj stranici Grada Solina prenese više od tisuću objava, a komunikaciju s javnošću Grad vodi i putem društvenih mreža.

Scroll to Top