Solin posjetila pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević

Grad Solin i Dječje gradsko vijeće danas je posjetila pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezine savjetnice Ana Babić i Branka Reić Kukoč. Pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević upoznala je male solinske vijećnike s ovlastima i radom pravobraniteljice za djecu, a vijećnici su pravobraniteljici i savjetnicama predstavili svoje aktivnosti i projekte. S ponosom su istaknuli svoje projekte od „Mali čuvari solinske kulturne baštine“, humanitarnu akciju za pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Solin, Solinski vremeplov i niz drugih, a u kojima sudjeluju sve solinske osnovne škole. Osim što su predstavili svoje projekte vijećnici su s pravobraniteljicom i njezinim savjetnicama raspravljali o nasilju među djecom, nasilju putem interneta, školskim učeničkim vijećima te drugim temama vezanim uz obrazovanje. Na susretu je posebno bilo riječi i o problemu povreda prava djece i položaju djece u obitelji te je istaknuta potreba informiranja i djece i odraslih o ovim aktualnim temama.

Pravobraniteljicu Pirnat Dragičević u ime gradonačelnika Grada Solina Dalibora Ninčevića pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić. U pratnji malih solinskih vijećnika bila je voditeljica i koordinatorica projekta Radojka Bućan te ravnatelji solinskih osnovnih škola čiji učenici predstavljaju solinsko Malo vijeće.

Nakon posjeta Solinu pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević je izrazila zadovoljstvo te obećala preporuku i podršku u budućim solinskim projektima. Također pravobraniteljica je izrazila želju za ponovnim susretom s malim Solinjanima kako bi se još bolje upoznali s mogućnostima poboljšanja položaja djece, unaprijedilo stanje prava djece te na najbolji mogući način promicala dobrobit i najbolji interes svakog djeteta.

Scroll to Top Skip to content