Solinjanin Josip Sikavica nakon srebra okitio se i povijesnim „Zlatom“ na Svjetskom kupu u Bakuu

Hrvatska streljačka reprezentacija ostvarila je povijesni rezultat na Svjetskom kupu u azerbajdžanskom Bakuu. Najprije je srebro osvojio Miran Maričić, član SD Bjelovar 1874, u pojedinačnoj zatim je u Solin stigla još jedna medalja ove godine. Poslije tri Goršine, to je ukupno četvrta sa svjetskih kupova i prvenstva Europe u vitrinama SD Dalmacijacement iz Solina. U borbi za zlato je izgubio od Srbina Lazarevića 16:14.

Svakako junak osvojene ekipne bronce je Solinjanin 21-godišnjak Josip Sikavica, koji obogaćuje hrvatsko streljaštvo. Bila je to njegova prva seniorska medalja uopće na svjetskoj pozornici. Lani je bio brončani junior u trostavu na EP u Osijeku. On je sjajnim rezultatima predvodio naš tim u ovom velikom uspjehu. Prošao je početne treme i sada je još više motiviran za vrijeme i natjecanja koja dolaze!

Povijesno zlato Hrvatske na Svjetskim kupovima!

U ekipnom natjecanju hrvatska reprezentacija je ostvarila ogroman uspjeh osvajanjem zlata u direktnom dvoboju protiv Indije. Već u eliminacijama se vidjelo da su naši hrvatski strijelci spremni postigavši najbolji rezultat i prvo mjesto. U kvalifikacijama među osam najboljih naša reprezentacija je osvojila drugo mjesto iza Indije, na trećoj poziciji je bila ekipa Ukrajine, a četvrta je pripala Austriji. 

– U direktnom dvoboju za zlato naši reprezentativci su bili bolji od Indije sa 16:11, dok su za broncu Ukrajinci bili bolji od Austrijanaca. Treba istaknuti da je mladom Josipu Sikavici ovo bio prvi nastup na Svjetskom Kupu, i da se kući vraća sa zlatom i broncom, ne pamti se da je to do sada ikome pošlo za rukom – ponosno je rekao Siniša Vitez, alfa i omega hrvatske reprezentacije i solinskog Dalmacijacementa.

Tekst i foto: Miro Podrug 

Scroll to Top Skip to content