Solinska djeca pjevaju za djecu Banovine

Solinska dica su otpjevala i snimila pjesmu “Niste sami” kao podršku djeci iz cijele Banovine čije je živote preokrenuo razorni potres.

I nakon nekoliko mjeseci djeca pokazuju empatiju te kako njihovi vršnjaci nastradali u Sisku, Petrinji, Glini i ostalima mjestima nisu zaboravljeni.

Naime, potaknuti humanitarnom akcijom koja se provodila u Dječjem vrtiću Cvrčak – Solin za područje Banovine pogođene potresom, a koja se sastojala u prikupljanju igračaka pod nazivom “Djeca, djeci“, nastala je pjesma „ Niste sami“.

Suradnjom između DV Škrinjica – Dječji vrtić Cvrčak Solin, Dječjeg vrtića Calimero i solinske Glazbene škole Silvije Bombardelli, kao produkt senzibilizacije djece za prijatelje iz Banovine nastala je ova predivna, autorska pjesma u kojoj je svaki stih izričaj ljubavi i podrške. Autorica teksta je odgojiteljica Karmela Ivić, a autor glazbe Ivan Glavurdić.

Sinergijom rada ustanova s područja grada Solina, koje godinama u duhu zajedništva realiziraju ovakve i slične projekte, pokazujemo uspješnost zajednice u kojoj živimo.

Djeca su uživala što su imala priliku napraviti nešto korisno i pomoći onima kojima je pomoć i podrška sada najpotrebnija, kroz emociju ljubavi poručili su svojim prijateljima da misle na njih, i da „Nisu sami“.

Scroll to Top Skip to content