Solinski mališani kroz edukativne radionice učili o odvajanju otpada

O važnosti recikliranja uči se od malih nogu, a da je uistinu tako, unatrag godinu dana, u solinskim gradskim vrtićima održavale su se edukativne radionice na temu odvajanja otpada na kućnom pragu. U suradnji tvrtke Čistoća d.o.o. iz Splita, Grada Solina i DV „Cvrčak“, Udruga za edukaciju građana Split je kroz radionice nastojala razviti ekološku svijest kod djece predškolske dobi i usmjeriti ih na odgovorno ponašanje prema odvajanju otpada. 

Solinske se mališane kroz maštovite i edukativne igre poticalo na brigu o očuvanju prirode, pravilnom prikupljanju i odlaganju otpada. Tema radionica u sklopu projekta bila je odvajanje otpada, prvenstveno papira, plastike, stakla, tetrapaka i bio otpada s ciljem kako bi djeca naučila da otpad nije smeće te da se kod njih stvori navika sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada u vrtiću i obitelji.

Vrtićarci su radionice odlično prihvatili, a nakon edukacija su dobili i zaslužene poklone za nagradu u vidu plavih i žutih vrećica te metlica kako bi u svojoj blizini uvijek imali podsjetnik na odgovorno ponašanje prema okolišu.

Kako doznajemo, sljedeće planirane aktivnosti su edukacije o biootpadu i plastici u moru koje će biti namijenjene odraslima na području grada Solina. Cilj projekta je povećanje stope odvojenog prikupljanja otpada te s tim unaprijeđenje kvalitete života kroz kvalitetne edukacije koje Grad Solin već godinama provodi te planira provoditi i u budućnosti.

Pomozimo svi da odvajanje otpada postane zdrava navika jer pravilnim odvajanjem svi skupa možemo doprinijeti kvalitetnijoj životnoj okolini.

Scroll to Top Skip to content