Solinski skate park proširen za dodatnih 210 kvadrata

Na radost brojnih ljubitelja skatebordinga, odnosno skejtanja, ekstremnog sporta koji je prošle godine po prvi put uvršten u program Olimpijskih igara, u Solinu je 28. listopada svečano otvoren prošireni skate park.

Riječ je o poligonu za skate otvorenom u svibnju prošle godine u sklopu parka na Širini, koji je postao omiljeno okupljalište djece i mladih. Prateći njihove potrebe grad je postojećih 200 kvadrata odlučio proširiti dodatnim rampama i odgovarajućom urbanom opremom čime se dobilo još 210 kvadrata prostora na kojem skateri, ali i romobilisti, roleristi te biciklisti mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Otvaranje proširenog skate parka svojim su nastupima uveličali članovi Plesnog studia „Gita“ iz Solina i članovi Plesnog kluba „K7“ iz Kaštela, a proširenim poligonom prvi su se provozali članovi Skateboard kluba „Kolo“ iz Splita.

Solin je jedini grad u Dalmaciji koji ima jedan ovakav skate park na otvorenom. To je svakako porazna činjenica i tim više nas veseli ovaj potez koji može poslužiti kao primjer ostalim gradovima – kazao je Darko Ivanovski, predsjednik Kluba „Kolo“ koji trenutno broji 50-ak članova.

Poligon kojeg koristimo smješten je u Domu mladih u Splitu i uistinu smo sretni smo što smo dobili varijantu na otvorenom. Od uređenja parka u Solinu koristimo svaki lijepi dan da dođemo, a njegovim proširenjem otvaraju nam se neke nove mogućnosti – istaknuo je Ivanovski upućujući poziv i drugim sredinama da uz već uobičajena igrališta, poput terena za nogomet i košarku, krenu i s uređenjem skate parkova.     

Prema riječima gradonačelnika Dalibora Ninčevića Grad Solin uvijek teži boljim i većim ciljevima kako bi svim generacijama pružio ono što im je potrebno.

Želimo da naša djeca imaju raznolike sadržaje i nova privlačna mjesta na kojima mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. Vani, na zraku, daleko od ekrana – poručio je gradonačelnik zadovoljan interesom kojeg je prošireni skate park izazvao kod djece i mladih.

     Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Scroll to Top
Skip to content