Splitski festival gostovao u solinskoj Gradini

Splitski festival zabavne glazbe po prvi puta se održao izvan Splita i pozornice na Prokurativama i to u punoj solinskoj Gradini pod nazivom ‘Festivalski šušur’. 

U predivnom ambijentu antičke Salone publiku su zabavljali Tedi Spalato, Goran Karan, Ivan Ivo Županović, Ivo Perkušić, Domenica Žuvela, Mladen Grdović, Mate Grgat, Lidija Bačić Lila, Neno Belan, Lorena Bućan i Luka Nižetić. Joško Bonaći bio je voditelj programa koncerta. 

Publici su izvođači predstavili ne samo pjesme s ovogodišnjeg festivala već i niz drugih hitova. Tako je Mladen Grdović, kojeg publika nije puštala da ode s pozornice, uz festivalsku pjesmu ‘Vilo moja sva u bilom’ izveo još šest pjesama. Goran Karan i Tedi Spalato pjesmom su se prisjetili Olivera i time posebno dirnuli publiku. S druge strane Luka Nižetić je pobjedničkom pjesmom ‘Kad se rodiš usrid Splita’ razveselio publiku, kao i Neno Belan uz čiju su pjesmu prisutni i zaplesali. Svi su izvođači pjesme izvodili uz pratnju odlične splitske grupe Aura.

S obzirom na uspješnu i zabavnu koncertnu večer te reakciju publike, organizatori su izrazili nadu i želju da ovo preraste u tradicionalni događaj. 

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content