Springfest Solin 2021.: Kreativna radionica i predstava za djecu u Tusculumu

U četvrtak, 17. lipnja u vrtu Tusculum u antičkoj Saloni upriličit će se  kreativna radionica i predstava za djecu, u sklopu solinskog Springfesta.

Prvo druženje započinje u 18:30 sati, a riječ je o kreativnoj radionici pod nazivom ”Ja vam nudim carstvo cvijeća”.

Nakon maštovite i kreativne radionice, možete pogledati besplatnu predstavu za djecu ”Hrvatske vile i vještice” s početkom u 19:30 sati.

O predstavi:

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki.

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto.

Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Ulaz na sva događanja je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Scroll to Top Skip to content