STRELJAŠTO – SD DALMACIJACEMENT: Hrvatskoj ekipno srebro na Europskim igrama u Poljskoj

Petar Gorša i Josip Sikavica donijeli nove europske medalje u solinski klub

Hrvatski strijelci osvojili su medalju na Europskih igrama u Wroclawu disciplini ekipno zračna puška 10m. Reprezentativci Petar Gorša, Miran Maričić i Josip Sikavica imali su mirnu ruku i oštro oko te su osvojili srebro u jakoj konkurenciji.

Dečki, svaka čast, bili ste vrhunski u Poljskoj na Europskim igrama, a nadasve čestitamo, Petru Gorši i Josipu Sikavici, članovima Streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina.

U pojedinačnoj konkurenciji hrvatski reprezentativac Petar Gorša (SD Dalmacijacement) je osmi u trostavu zračnom puškom, i dalje čekamo kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. Jer samo zlato donosi kvotu za nastup u Parizu slijedeću godinu. Finale je ima Gorša, koji je u kvalifikacijama zauzeo sedmo mjesto s 591 krugom. Samo jedan krug je nedostajao Maričiću za finale, stoga se morao zadovoljiti desetim mjestom u kvalifikacijama.

U finalu je Gorša na kraju bio osmi, s 301,3 kruga, ispao prvi. Zlato je osvojio Čeh Jiri Privatsky, s 409,6 krugova, te je s tim rezultatom osvojio olimpijsku kvotu za Pariz!

Sada čekamo trapaše Antona Glasnovića i Franceska Ravelica, koji će imati priliku za kvotu u četvrtak i petak, 29. i 30. lipnja 2023.

No, ovo nije bila posljednja postaja za OI u Parizu 2024. U kolovozu je SP u Bakuu, s kojeg u Pariz idu po četiri najbolja u disciplinama. Nakon toga su europske kvalifikacije , 25 i 50 m u Osijeku u rujnu. U veljači 2024. je EP 10 m u mađarskom Gyoru, gdje se dijele nove kvote. I trapaši imaju europske kvalifikacije u Dohi, za ostale u Riju, ….! Eto novih prilika za solinske reprezentativce, Petra Goršu, Josipa Sikavicu i Martu Zeljković, te Amadeu Urbas i Annu Ćukušić!

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content