STRELJAŠTVO- SD DALMACIJACEMENT: Održano PH u MK oružju u Osijeku i Solinu

Najuspješniji strijelci Dalmacijacementa iz Solina

SOLIN/OSIJEK – U Osijeku, 29. i 30. srpnja 2023., održano je Prvenstvo Hrvatske u MK oružju. U dva dana natjecanja 40 klubova nastupilo je sa ispunjenim normama. Najuspješniji klub je solinski Dalmacijacement sa 24 osvojene medalje, drugi je bio GSD Osijek sa 13 medalja, treći Policajac iz Karlovca sa šest, a četvrti je Špiro-Zagreb sa pet medalja.

Najistaknutiji strijelci su bili reprezentativci Gorša, Sikavica i Zeljković iz Dalmacijacementa, te Špirelja iz Zagreba, Maričić iz Bjelovara i Cindrić iz Karlovca.

– Ovo je bila zadnja provjera naših reprezentativaca pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Azerbejđanu. U Bakuu će se naši reprezentativci boriti za olimpijske kvote za nastup na Olimpijadi u Parizu 2024. godine – rekao je Siniša Vitez, glavni trener hrvatske streljačke reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija u puški i pištolju, pod vodstvom glavnog trenera Siniše viteza, nastupiti će u slijedećem sastavu: Petar Gorša, Josip Sikavica, Marta Zeljković, Matea Omazić i Anna Ćukušić članovi Dalmacijacementa, te Maričić iz Bjelovara, Mikuljan iz zagrebačkog Končara, L. Špirelja iz zagrebačkog Špira i L. Čelić članica GSD Osijek.

Solinjani najbolji i u juniorskoj konkurenciji MK oružjem

Streljana Dalmacijacementa u Solinu bila je domaćin Prvenstva Hrvatske u MK oružju u konkurenciji juniora i juniorki. Nastupilo je preko 120 natjecatelja iz 20 klubova. Domaćini su bili najuspješniji sa osvojenih 12 medalja ispred GSD Osijek i Špira iz Zagreba sa četiri medalje.

Najuspješniji junior sa osvojena dva zlata je bio Petar Spajić član solinskog Dalmacijacementa, dok je kod juniorki najpreciznija bila Lana Špirelja iz SK Špiro iz Zagreba. Sa dobrim rezultatima su se istaknuli Solinjani Mirko Balić, Dora Čilaš i Lea Maslov.

– Organizacija natjecanja državnog prvenstva je organizirano na najbolji mogući način s obzirom da je Solin prvi put bio domaćin PH malokalibarskim oružjem.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content