STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Svjetski kup u Azerbajdžanu u znaku bronci naših timova u zračnoj pušci i trapu, te pojedinačnog srebra Sikavice

Solinjanin Josip Sikavica srebreni na Svjetskom Kupu u Bakuu!

BAKU/SOLIN – Hrvatska streljačka reprezentacija poslije šest dana je među najboljima sa osvojene tri medalje, na Svjetskom kupu u azerbajdžanskom Bakuu. Najprije je srebro osvojio Miran Maričić, član SD Bjelovar 1874, u pojedinačnoj konkurenciji. U borbi za zlato je izgubio od Srbina Lazarevića 16:14.

Potom su došla ekipna natjecanja gdje se u eliminacijama Hrvatska plasirala među osam na četvrto mjesto. Sastav Milan Maričić 314.2, Andrija Mikuljan 311.0 i Josip Sikavica 314.8, član solinskog Dalmacijacementa. Debitant u seniorskoj reprezentaciji Josip Sikavica u potpunosti je opravdao povjerenje. U kvalifikacijama među osam reprezentacija Hrvatska je bila četvrta sa 624.4, iza Indije 624.9,  (Maričić 208.1, Mikuljan 206.9, Sikavica 209.2 opet odličan). Zlato je osvojila Južna Koreja koja je savladala Australiju, 16:8.

– Sutradan u direktnom dvoboju protiv Indije Hrvatska je zasluženo pobijedila sa 16:10. U Solin je stigla još jedna medalja ove godine. Poslije tri Goršine, to je ukupno četvrta sa svjetskih kupova i prvenstva Europe u vitrinama SD Dalmacijacement iz Solina – rekao je alfa i omega solinskoga kluba i trener hrvatske reprezentacije.

Svakako junak bronce je Solinjanin 21-godišnjak Josip Sikavica, koji obogaćuje hrvatsko streljaštvo. Bila je to njegova prva seniorska medalja uopće na svjetskoj pozornici. Lani je bio brončani junior u trostavu na EP u Osijeku. On je sjajnim rezultatima predvodio naš tim u ovom velikom uspjehu. Prošao je početne treme i sada je još više motiviran za vrijeme i natjecanja koja dolaze!

Tekst i foto: Miro Podrug 

Scroll to Top Skip to content