STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Započela nova sezona u gađanju zračnim oružjem 2023./2024.

Jurišaju na olimpijske norme i državne naslove!

SD Dalmacijacement će imati u novoj sezoni problem organizacije natjecanja 1.Hrvatske lige i niza drugih natjecanja zbog novih tehničkih pravila!  

Strijelci i streljačice Dalmacijacementa počeli su prije 20 dana sa treningom i pripremama za novu sezonu 2023./2024.  u gađanju zračnim oružjem. Branit će naslove prvaka države u 1. Hrvatskoj Walther ligi i to u kategorijama: seniorke puška i seniorke pištolj. U kategoriji seniori puška i seniori pištolj s drugog mjesta jurišati će na naslov prvaka države zračnim oružjem.

Prozivci su se odazvali svi hrvatski solinski reprezentativci, njih 11: Petar Gorša, Josip Sikavica, Željko Posavec, Ivan Petričević, Marta Zeljković, Amadea Urbas, Lea Maslov, Matea Omazić, Anna Ćukušić, Vladka Ćubelić i Ela Nakić. Pored reprezentativaca Hrvatske za mjesto među najboljima će se natjecati još 20 – 30 juniora i juniorki.

Najbolji klub Hrvatske će se i u novoj sezoni boriti za primat najboljeg kluba. Streljačko društvo Dalmacijacement će imati u novoj sezoni problem organizacije natjecanja Prve Hrvatske lige i niza drugih natjecanja zbog novih tehničkih pravila koja zahtijevaju posebne svlačionice za goste. Danas streljački centar u Solinu ima samo dvije svlačionice za domaće sportaše i sportašice što predstavlja veliki problem za najbolje strijelce iz Hrvatske!

Finale Europske lige u Estoniji

U Tallinu, Estoniji organizira se finale Europske lige za juniore i juniorke – osam najboljih reprezentacija Europe. U reprezentaciji Hrvatske iz solinskog kluba pozvane su Anna Ćukušić – juniorska prvakinja Europe i Lea Maslov. U pratnji, kao trener reprezentacije, ide Solinjanin Ivan Petričević.

Olimpijske nade u Čakovcu

– Prvi turnir olimpijskih nada za juniore i juniorke u disciplinama zračni pištolj i zračna puška će biti 21. listopada 2023. u Čakovcu. Za ovaj turnir juniora i juniorki će biti spremno 20-ak najmlađih Solinjana i Solinjanki predvođeni juniorskim reprezentativcima Annom Ćukušić, Vladkom Čubelić, Leom Maslov, Amadeom Urbas i Mirkom Balićem – rekao je Siniša Vitez, direktor SD Dalmacijacement.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content