STRELJAŠTVO: Siniši Vitezu pete, a Petru Gorši četvrte Olimpijske igre!

Vitez i Gorša predstavljat će solinski klub i Hrvatsku na Olimpijadi u Japanu

Hrvatsku streljačku ekspediciju na Olimpijadu u Tokiju predstavljaju četiri reprezentativca. Snježana Pejčić, Petar Gorša (Dalmacijacement) i Miran Maričić u gađanju zračnom i MK puškom te Josip Glasnović u trapu. Stručni dio čine team lider Siniša Vitez (Dalmacijacement) i dva trenera Senad Čusto i Branko Pereglin.

– Konkurencija će biti strašna od Amerikanaca, Rusa, Indijaca, Kineza, Nijemaca, Mađara i ostalih. Na medalje reflektira desetak strijelaca. Između 50 strijelaca u svijetu nema velikih razlika, osim što njih desetak djeluje konstantnije. Prije odlaska za Tokio moramo napraviti sistematske preglede kao i dva testiranja 76 i 48 sati prije ulaska u Japan. Sportaši neće moći izlaziti iz olimpijskog sela izuzev kad idu na sportska borilišta. Krećemo iz Zagreba 17. srpnja za Frankfurt, a zatim direktno za Tokio. Povratak je planiran 4. kolovoza – rekao je hrvatska streljačka legenda Siniša Vitez, inače direktor solinskog streljačkog društva Dalmacijacementa, kojemu je ovo peta Olimpijada!

Tako će SD Dalmacijacement iz Solina predstavljati dvojac Siniša Vitez i Petar Gorša. Vitezu su ovo pete, a Gorši četvrte Olimpijske igre!

Petar Gorša, član SD Dalmacijacement, najbolji je hrvatski strijelac zračnom puškom i u malom kalibru. U obje discipline svjetsko srebro je izborio, što mu je mnogo ranije osiguralo vizu za Tokio. Trenutno drugi strijelac na svjetskoj rang listi u trostavu, a time i jedan od kandidata za medalju, u Tokiju će nastupiti u tri discipline na svojim četvrtim uzastopnim igrama, nakon Pekinga 2008., Londona 2012. i Rija 2016.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content