STRELJAŠTVO: U obje konkurencije najbolji solinski Dalmacijacement

Završena 1. Valther liga Hrvatske zračnim oružjem

Četrnaestorica strijelaca Dalmacijacementa putuje na Europsko prvenstvo u Osijek

Streljačice i strijelci Dalmacijacement nakon što su polučili povijesni rezultat na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku, kada su osvojili sve četiri zlatne medalje, ponovili su uspjeh i u 1. Walther hrvatskoj ligi u streljaštvu zračnim oružjem, međunarodnim programom.

Unatoč poteškoćama najbolji hrvatski strijelci uspjeli su održati svih pet kola A Lige. Poslije zadnjeg kola u Dubrovniku, kada se ispucala municija u ženskoj i muškoj konkurenciji, pobjednički pehari će krasiti klupske vitrine solinskoga Dalmacijacementa najtrofejnijeg streljačkog kluba u Hrvatskoj. U obje discipline Solinjani su prvaci.

Pojedinačna prvaci su u pušci (10m) Tanja Perec iz Varaždina, i Borna Petanjek, član Dalmacijacementa. Iz pištolja su najbolje gađali Zagrepčanka Vlatka Pervan (Končar) i Željko Posavec (Dalmacijacement).

Borna Petanjek (SD Dalmacijacement)

     Redoslijed puška:

Ekipno: 1. Dalmacijacement (Solin), 2. Končar 1786 (Zagreb), 3. Lokomotiva (Rijeka;  momčadski: 1. Dalmacijacement, Bjelovar 1874, 3. Končar 1786.

     Redoslijed pištolj:

Ekipno: 1. Dalmacijacement, 2. Končar 1786, 3. Osijek 1784: momčadski: 1. Dalmacijacement, 2. Policajac (Karlovac), 3. Končar 1786.

     Četrnaestorica strijelaca Dalmacijacementa na EP u Osijek

Od 20. svibnja do 4. lipnja 2021. u Osijeku će se održati Europsko prvenstvo u streljaštvu. Pozvano je 14 reprezentativaca iz Solina: Petar Gorša, Marin Čerina, Josip Sikavica, Željko Posavec, Ivan Petričević, Bruno Žunić, Marija Marović, Matea Omazić, Vladka Ćubelić, Anna Čukušić, Marta Zeljković, Amadea Urbas, Rina Matešić i Ante Krišto. S njima će biti i njihovi klupski i reprezentativni treneri Vesna i Siniša Vitez.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content