STRELJAŠTVO: U Solinu 20. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem Salona DC Open 2023.

Nastupa oko 280 strijelaca iz 11 država

U Solinu se održava i 1. kolo 1. Walther Hrvatske lige. 

SOLIN – U organizaciji Streljačkog društva Dalmacijacement i uz pomoć Grada Solina, od 3. do 5. studenog 2023. održava se Salona DC Open 2023., 20. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem, puškom i pištoljem. Natjecanje se održava u sportskoj dvorani OŠ Kraljica Jelena u Solinu. Nastupa oko 280 natjecatelja iz 11 europskih država.  

– Među sudionicima je puno vrhunskih sportaša, olimpijaca, svjetskih prvaka i pobjednika svjetskih kupova. Hrvatskih natjecatelja je oko sto, svi naši reprezentativci predvođeni olimpijcima Petrom Goršom i Miranom Maričićem, a od domaćih snaga još su tu Marta Zeljković, Josip Sikavica i Anna Ćukušić. Program je započeo petak u disciplini mix., nova je to olimpijska disciplina. U subotu i u nedjelju natjecati će se pojedinačno i ekipno. Finale će biti oba dana, u subotu u 16,30, a u nedjelju u 14,30 sati – rekao je Siniša Vitez, direktor turnira i trener hrvatske reprezentacije.

U Solinu se usporedo održava i 1. kolo 1. Walther Hrvatske lige. Solinjani u novoj sezoni brane primat najboljeg kluba u Hrvatskoj.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content