SuperSport 1.NL – Sezona 2023./2024.: Utakmica 1. kolo

BSK bauk za Solinjane!

NK SOLIN – BSK BIJELO BRDO  0:0

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 300. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) 7. Pomoćnici: Balen i Sinković. Četvrti sudac: Šantić. Delegat: Šarčević.

NK SOLIN (4-3-3): Buljan 6 – Ðolonga 6, Tomić 6, Jurić-Petrašilo 6,5, Hrgović 6,5 – Dadić 6, Kaćunko 6 (od 67. Borovičkić 6), Brajković 6 (od 46. Kargbo 6,5) – Kapitanović 7, Mehdi 6 (od 80. Vučković -), Ćubelić 6.

Trener: Marko Lozo 6.

BSK BIJELO BRDO (4-2-3-1): Ðilas 7 – Žutić 6, Majtanić 6, Tomašević 6, Mekić 6,5 – Mišić 6,5, Pušić 6 – Rudić, Knežević 5,5 (od 67. Nikolić -), Solić 5,5 (od 74. Nešić -) – Sunday 5,5 (od 67. Baković -).

Trener: Denis Krstanović 6.

ŽUTI KARTONI: Tomašević (41).

IGRAČ UTAKMICE: Ilija Ðilas .

Još jednom se pokazalo da je BSK neugodan suparnik Solinjanima, nakon prošlogodišnjeg maksimalnog učinka u međusobnim okršajima, i na otvaranju sezone su osvojili bod premda su Modri ukupno gledajući imali više prilika. Veliku zasluga što su gosti prošli netaknute mreže ima sigurni vratar Ilija Ðilas.

Trener Lozo je počeo utakmicu sa šestoricom hajdukovaca na dvojnoj registraciji u Solinu, a to su vratar Buljan, te Jurić-Petrašilo, Brajković, Hrgović, Ćubelić i Ðolonga. Od starosjedilaca su u prvoj momčadi su bili Tomić, Dadić i Kaćunko, te pridošlice Kapitanović i Mehdi, gotovo nova momčad, kojoj će trebati vremena za uigravanje.

Već u 3. minuti Solić se izborio za priliku, ali je pucao vrata. U 15. minuti Solinjani imaju dvije prilike, pucali su Kapitanović i Brajković, a vratar Ðilas je bio pobjednik. U 20. Hrgović je iz slobodnog udarca pucao pravo u ruke Ðilasu. Solinjani nastavljaju agresivnije, ali u tom razdoblju Knežević u 33. minute puca u naručje Buljanu! U 40. dug napad Mehdi je završio udarcem iz okreta, ali lopta je za malo očešala gredu.

U drugom dijelu utakmice dosta rastrgana igra s vrlo malo tečnih i konkretnih akcija s obje strane. U 63. Solin je izveo do tada najbolju akciju, Kapitanović je probio desni bok i odigrao povratnu na Kaćunka, koji nije dobro reagirao i njegov mlaki i neprecizni udarac je završio pokraj stative!

U 77. svježi Borovičkić je isprobao udarac s 20-tak metara, ali Ðilas je siguran. Minut poslije Medhi je pripremio priliku Borovičkiću, koji puca pokraj vrata. Do kraja utakmice kao da su se suparnici pomirili sudbinom, po bod svakome!

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content