SUPERSPORT PRVA NL – NK SOLIN: Modri s Jadra zimuju na drugom mjestu nakon prvog dijela 1.NL

Ispred je samo Rudeš, a trener Golem najavljuje: Bit će promjena u kadru, neki se igrači nude, neke mi želimo!   

Solinjani igraju atraktivno i otvoreno na „domaćem“ terenu u Dugopolju i na strani, što potvrđuje i gol razlika, 25:20!

SOLIN – Modri s Jadra, pod paskom trenera Tonija Golema Splićanina sa zagrebačkom adresom, nakon završetka jesenskog dijela prvenstva SUPERSPORT Prve NL nalaze se na drugom mjestu sa 28 osvojenih bodova kao i trećeplasirana Cibalija. U posljednjem 17. kolu jesenskog dijela prvenstva Solinjani su odigrali neodlučno 3:3 na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca, premda su tri puta bili u vodstvu! Taj remi im je potvrdio zimovanje na drugom mjestu, a u srijedu, 7. prosinca 2022. momčad i struka su druženjem uz večeru (team building), proslavili dobru jesen i otišli na zasluženi odmor do 9. siječnja 2023.

Cilj je ostvaren

– Cilj je ostvaren, biti u vrhu, igrati prepoznatljivu igru, svaku utakmicu ići na pobjedu i to sa pet do sedam mlađih igrača uvijek u sastavu, statistički najmlađa smo momčad u ligi – počeo je zadovoljno priču solinski strateg Toni Golem, a na upit jeli Rudešova prednost od osam bodova dostižna, je rekao:

– Kako se uzme, jer puno bodova je još u igri. U drugom dijelu nas čeka pet utakmica iz druge etape i jedanaest utakmica treće, ukupno 48 bodova. Rudeš je potvrdio ulogu favorita, jer ima najširi kvalitetni igrački kadar.

Solinjani igraju atraktivno i otvoreno na „domaćem“ terenu u Dugopolju i na strani, što potvrđuje i gol razlika, 25:20! Nemaju izrazitog strijelca, Silvanus Nimeli je najuspješniji sa četiri pogotka, slijede sa po tri Stephen Chinedu, Luka Mamić, Rokas Pukstas i Domagoj Topić, itd.

– Očekivao sam malo više s obzirom na broj stvorenih prilika. Točno je, primili smo dosta golova, jer takav stil igramo za gol više, naši rezultati su, 2:2, 2:0, 3:1, 3:0, 3:3, itd. Ukupno zadovoljan sam nastupima mladog vratara Ivana Kargotića, koji je zamijenio ozlijeđenog Antu Topića. Nemamo izrazitog golgetera, a to je najtraženija pozicija, ali zato smo i opasni jer dosta njih daju golove – potvrđuje Golem.

Početak priprema 9. siječnja 2023. – Nino Majdov i dvojica kadeta!

Trener Golem je početak priprema zakazao u ponedjeljak, 9. siječnja 2023., a i prijelazni zimski rok bi mogao donijeti promjena na popisu igrača!

– Šest tjedana je dovoljno za pripreme do prve utakmice drugog dijela prvenstva, 18. veljače domaćini smo BSK-u. Dogovorene su i četiri pokusne utakmica s Dugopoljem, Posušjem i Zadrom, a prva je sa Splitom 21. siječnja. Zasigurno će biti promjena i u igračkom kadru, ali ne puno. Nude se neki, nešto bi mi željeli, a biti će i malih korekcija postojećeg sastava – kaže Golem, a o ciljevima klupskim i osobnim, je dodao:

– Klupski cilj je nastaviti još jače, premda ćemo i drugi dio kako stvari stoje biti domaćini u Dugopolju. Stručni tim ostaje isti, Zoran Roglić pomoćnik, Hrvoje Višić za vratare, kondicijski Toma Lozić, a sportski direktor je Vik Lalić.  Osobni ciljevi su dobro raditi i čekati nešto da se otvori, svakako da imam ambicije za viši rang ili preko crte.

U jesenskom dijelu prvenstva za Solin su igrala i dvojica mladih hajdukovaca dvojno registriranih Rokas Pukstas i Ivan Dominić, dok Tvrtko Buljan nije ubilježio nastup zbog zdravstvenih problema. Na raspolaganju je i junior Solina Nino Majdov, novi hrvatski reprezentativac U18.

– Tvrtko je operirao trbušni zid u desetom mjesecu, radi pod paskom Šime Veršića, kondicijskog trenera za rehabilitaciju u Hajduka, i nadamo se da će početi pripreme. Ne znam koliko će nam bit na raspolaganju Pukstas, jer je bio s nama zbog SP. Svakako u pripreme će biti uključen i junior Nino Majdov, koji je imao zapažen nastup u kupu kada je bio i dvostruki strijelac. Uključiti ćemo i dvojicu kadeta Paula Vranjičića i Luku Bašića – zaključio je trener Toni Golem  

Redoslijed Supersport Prve NL, nakon 17. kola: 1. Rudeš 36, 2. Solin 28, 3. Cibalia 28, 4. Vukovar 1991 24(-1), 5. Dugopolje 24(-1), 6. Orijent 21(-1), 7. Dubrava Tim kabel 20, 8. Kustošija 20, 9. Jarun 20, 10. BSK Bijelo Brdo 18 11. Croatia 18(-1), 12. Hrv. dragovoljac 12.

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content