Susret s autorom: Stanko Karaman

Gradska knjižnica Solin poziva na Susret s autorom – Stankom Karamanom koji će se održati u Teatrinu GK Solin u četvrtak, 17. studenog u 18.00 sati, a s autorom će razgovarati dr.sc. Ilija Protuđer, prof.
Tema susreta su tri Karamanove monografije: „Od kolijevke do Hajduka“, Mate Mišo Kovač – Dalmacijo, pismo stara“ i „Splite grade, ja te volim“.

Stanko Karaman urednik je i autor fotografija i teksta monografije „Od kolijevke do Hajduka“ koja sadrži sedam poglavlja: „Put života“, „I na moru i na kraju“, „Došli mi u sjećanje“, „Novinarske priče iz davnine“, „Domovinski rat – od Rive do slobode“, „Jugoplastikino 20. stoljeće“, „Deset sezona zlatne generacije Hajduka“. U ovoj monografiji stisnuta je cijela pedesetogodišnja povijest jedne regije. Na 376 stranica našlo se 460 autorovih fotografija i 130 stranica „pitko“ pisanog teksta. Sve to ukoričeno je u monokromatsko djelo, svojevrsni bogati spomenar.
Nakon ove Stanko Karaman tiskao je još dvije monografije „Mate Mišo Kovač – Dalmacijo, pismo stara“ i „Splite grade, ja te volim“. U prvoj monografiji ukoričio je glazbeni put naše legende s kojom prijateljuje od davne 1967. godine. Druga monografija fotografijama i tekstovima dočarava život u Splitu, gradu autorovog rođenja, odrastanje…

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli – poručili su iz GK Solin.

Scroll to Top Skip to content