Susret s građanima u MO Centar

Gradonačelnik Dalibor Ninčević, zajedno s predstavnicima gradskih službi, posjetio je MO Centar kako je i predviđeno projektom “Grad u tvom mjesnom odboru”. Prva lokacija susreta bio je Majdan.

„Odmah po dolasku, dočekao me lijep prizor – mladost koja je umjesto sjedenja doma pred ekranima izabrala nogomet i druženje. Požalili su mi se na ogradu koju treba popraviti i općenito stanje igrališta koje bi bilo dobro urediti”, rekao je gradonačelnik te se zahvalilo momcima što su se uključili sa svojim prijedlogom koji će se uskoro i riješiti.

Kao i u ostalim mjesnim odborima, i u ovom se razgovaralo o realizaciji ostvarenih prijedloga od prvog susreta, koji je bio u rujnu prošle godine. Također, građani su obaviješteni i o daljnjim planovima.

“Jedan od ključnih problema na drugoj lokaciji koju smo posjetili u Ulici Zgon je pitanje kanalizacije. Obavijestio sam građane kako je Vodovod i kanalizacija provela postupak nabave kroz projekt aglomeracije Solin Split te bi radovi trebali započeti, nadam se, krajem ljeta.”, kazao je gradonačelnik.

Pored problema kanalizacije, razgovaralo se i o drugim temama kao što su: uređenje prometnica, uređenje javnih površina, oborinska odvodnja… 

I ovaj je susret, kao i svi prethodno održani, pokazao koliko je važno posjetiti građane u njihovom okruženju. Osobito kad su u pitanju problemi koji su vremenski nezahtjevni, primjerice problem parkirališta kod zgrada na Širini riješio se poprilično brzo nakon što se o tome raspravljalo na prvom susretu. Ukoliko sve bude teklo prema planu, očekuje se i postavljanje polupodzemnih spremnika pored zgrada do kraja šestog mjeseca.

Hvala svim mještanima na dolasku!

Scroll to Top Skip to content