Svečano otvaranje 28. Solinskog kulturnog ljeta

Ovogodišnje 28. izdanje festivala Solinskog kulturnog ljeta započet će u petak, 7. srpnja 2023. godine u 21:30 sati na Ljetnoj pozornici u predivnom ambijentu solinske Gradine. 

Program svečanog otvaranja tradicionalno pripada Gradskoj glazbi „Zvonimir“ Solin i gostima, a ove je godine posvećen 70. obljetnici rođenja i 30. obljetnici smrti Tomislava Ivčića, jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača zabavne glazbe. Nakon same ceremonije podizanja festivalske zastave, slijedi koncert pod nazivom „Tamo gdje sam rođen“ na kojem će Gradska glazba „Zvonimir“ Solin, uz zadarske pjevače Ivicu Sikirića Iću i Ivu Županovića te domaće snage Kristijana Ordulja i Natašu Reić Matković, izvesti 14 Ivčićevih najvećih glazbenih uspjeha.

28. Solinsko kulturno ljeto trajat će do 3. rujna, a osim na Ljetnoj pozornici u Gradini, dio programa odvijat će se i u Vrtu muzeja Tusculum, Manastirinama, crkvi Gospe od Otoka, Galeriji Zvonimir, tradicijskoj Kući Parać, Vranjicu, Mravincima, Kučinama…

Raznolikost programa otvara mogućnost zadovoljavanja različitih generacijskih, glazbenih i kazališnih ukusa i poziva na istraživanje i uživanje u svemu što se nudi u naredna dva mjeseca u Solinu.

Dođite i uživajte!

Program 28. Solinskog kulturnog ljeta i Solinskog ljetnog đira možete preuzeti u nastavku.

Scroll to Top
Skip to content