Svečano otvoren prostor likovno – kulinarske radionice Udruge “Moje dijete” Solin

Zahvaljujući potpori Grada Solina Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete“ Solin dobila je na korištenje dodatni prostor na adresi Kralja Zvonimira 117 površine 22 metra četvorna u kojem će održavati likovno-kulinarske radionice. Novouređeni prostor službeno je otvoren 26. kolovoza, dan uoči obilježavanja dana udruge, koji je ujedno i dan rođenja njihove zaštitnice Svete Majke Terezije, a vrpcu je prerezao gradonačelnik Dalibor Ninčević uz asistenciju korisnika udruge, Valentine, Josipa i Nikolasa.

Grad Solin podupire rad brojnih udruga, ali posebno me veseli kad možemo dodatno pomoći jednoj iznimno aktivnoj udruzi kao što je „Moje dijete“ koja pomaže najpotrebitijima te okuplja velik broj korisnika iz Solina i okolice. Sve to, naravno, ne bi bilo moguće bez velikog dopinosa i entuzijazma njezinih djelatnika, volontera i roditelja – istaknuo je gradonačelnik dodajući kako im je Grad i ovoga puta rado izašao u susret te osigurao 15 tisuća eura za uređenje ovog prostora.

Okupljene su osim gradonačelnika pozdravili i predsjednik Udruge „Moje dijete“ Branko Ivić te voditeljica udruge Ljubica Milković.

Sretni smo što smo dobili još jedan prostor za rad jer uistinu imamo velik broj korisnika, preko 220 obitelji od kojih 115 iz Solina – kazala je Ljubica Milković upućujući zahvalu svima koji su pomogli u uređenju ovog prostora.

To je u prvom redu Grad Solin koji nam je dao na korištenje sve prostorije u kojima djelujemo, a financirao nam je i uređenje ovog prostora koji je bio u poprilično lošem stanju te je zahtijevao zidarske, hidroizolacijske, bravarske, keramičarske i brojne druge radove. Moram istaknuti kako su soboslikarske i druge sitne intervencije odradili naši zaposlenici i roditelji, a svakako bih naglasila i to da smo uz ovaj uređivali i prostor za provođenje fizikalne, senzorne i radne terapije koji će uskoro biti spreman za korištenje – kazala je Milković dodajući kako je ovo najbolji način da se obilježi 20. obljetnica djelovanja Udruge koju će proslaviti u prosincu ove godine.

Molitvu i blagoslov novootvorenog prostora predvodio je don Roko Kaštelan, a svečanosti su nazočili brojni prijatelji Udruge „Moje dijete“, predstavnici institucija koje djeluju na području grada Solina te štićenici samostana sv. Rafaela. Pridružili su im se i posebni gosti, članovi Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ iz Srebrenice, Bosna i Hercegovina, predvođeni predsjednicom Željkom Katanić.

Marijana BATRAELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Fotografije: FB Udruga “Moje dijete”

Scroll to Top
Skip to content