Svečano otvoreni radovi na izgradnji zdravstvenog objekta ordinacije Doma zdravlja SDŽ i jedinice Ljekarne SDŽ.

Foto: Jakov Teklić

Zajednički projekt Grada Solina, Županije, Doma zdravlja i Ljekarni SDŽ

U utorak 12. travnja 2021.  svečano su otvoreni radovi na izgradnji zdravstvenog objekta ordinacije Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije i jedinice Ljekarne Splitsko dalmatinske županije.

Zdravstveni objekt nalazit će se u neposrednoj blizini sadašnjeg Doma zdravlja, bruto površina izgradnje samog objekta iznosi 534 metra kvadratna. Vrijednost izgradnje zdravstvenog objekta iznosi 4,5 milijuna kuna, dok investicija zajedno sa kupnjom zemljišta i svim popratnim troškovima se penje do 6 milijuna kuna.

Tijekom svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa, ravnatelj Ljekarne SDŽ Ante Mihanović i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

  • Riječ je o projekt koji je još jedna potvrda kvalitetne suradnje sa Splitsko dalmatinskom županijom i svim ustanovama. Navedena investicija jest potvrda Grada Solina da poboljša život svojih sugrađana. Učinjeno je puno predradnji kako bismo došli do ovog današnjeg svečanog trenutka. – kazao je gradonačelnik najmlađeg grada u Hrvatskoj Dalibor Ninčević te dodao – Vjerujem da će se sada još više podignuti kvaliteta zdravstvene usluge u najmlađem gradu u Hrvatskoj. I dalje prepoznajemo potrebe naših sugrađana, kako mi tako i naša Županija. Zahvaljujem se svima koji su uvažili naše zahtjeve. Sretan sam i ponosan te s nestrpljenjem očekujemo završetak ovog iznimno vrijednog projekta – kazao je gradonačelnik Ninčević koji je dodao kako se samim izmještanjem stare solinske ljekarne, omogućuje proširenje i preuređenje postojeća pedijatrijska ordinacija, i to na zadovoljstvo roditelja i najmlađih stanovnika grada Solina.

Ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo zabilježiti početak izgradnje ambulante i novih sadržaja u Solinu. – Postojeća zgrada solinskog Doma zdravlja, koja je izgrađena prije 50-tak godina ne zadovoljava potrebe i uvjete današnjeg Solina. Domu zdravlja SDŽ pripast će izgradnjom novog objekta prvi kat zgrade cca 220 metara kvadratnih. – kazao je ravnatelj Rađa te dodao kako će se u novim prostorima svoje mjesto naći četiri nove ordinacije. – Nakon preseljenja u nove prostore Dom zdravlja SDŽ krenut će u realizaciju renoviranja prostora prizemlja stare zgrade solinskog Doma zdravlja.

Medijima i prisutnima se obratio ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović koji je naglasio kako će ovo biti jedna od najvećih ljekarni u Dalmaciji te da će samim time i usluga pružanja ove vrste zdravstvene zaštite biti još potpunija za stanovnike grada Solina

  • Mislim da je važno istaknuti sinergijski učinak svih sudionika u projektu. Trebalo nam je puno volje i energije za realizaciju ovog projekta. Čestitam prije svega gradu Solinu koji se maksimalno angažirao oko kupnje zemljišta. Trebalo je prvotno riješiti prostorno plansku dokumentaciju, imovinske pravne poslove. Ukupna vrijednost s već navedenim i izgradnjom samog objekta iznosi oko 6 milijuna kuna. Ljekarna će uložiti još oko 2 milijuna kuna u opremu . Naime, Grad Solin zaslužuje reprezentativan objekt, a riječ je o prvom automatiziranom skladištu, odnosno ljekarničkom robotu. – kazao je ravnatelj Mihanović.

Rok izgradnje budućeg vrijednog zdravstvenog solinskog objekta je sedam mjeseci, a izvođač radova je tvrtka Prolux.

Na samom kraju svečanosti prisutnima se obratio i župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko  Boban.

  • Zajedničkim radom, koji nam treba biti za cilju, jer jedino tako možemo postići kvalitetne rezultate došli smo do ovoga svečanog trenutka. Želim zahvaliti projektantima, nadzoru i izvođaču. Želim da se opet za 7 mjeseci ovdje skupimo i pokažemo što je Solin dobio – kazao je župan Boban te zamolio dugogodišnju djelatnicu i voditeljicu ljekarne Solin mag. pharm. Elzu Pleštinu da otvori radove.

Zgrada će imati dva ulaza jedan direktno s parking prostora te drugi iz smjera sadašnjeg Doma zdravlja.

Scroll to Top Skip to content