Svečanost za osam solinskih svjetskih medalja Gorše i Sikavice u protekloj sezoni

Petar Gorša šest, a Josip Sikavica dvije

Solinjani najuspješniji hrvatski streljački klub – sedam od osam ekipnih naslova ove sezone

U hotelu President u Solinu, u četvrtak 16. lipnja 2022., održano je druženje i domjenak u povodu dodjele priznanja najuspješnijim strijelcima kluba u protekloj sezoni na svjetskoj i europskoj sceni. Reprezentativci Petar Gorša i Josip Sikavica osvojili su ukupno osam medalja, Gorša šest, a Sikavica dvije.

U nazočnosti klupskih čelnika, dužnosnika grada Solina, sponzora i prijatelja kluba, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević čestitao je dobitnicima medalja i obećao im još veću potporu, kako pojedinačno tako i klubu od posebnog značaja za grad Solin. Direktor i predsjednik kluba, Siniša Vitez i Renato Kunac, predstavili su nositelja svjetskih i europskih medalja Petra Goršu i Josipa Sikavicu.

– Streljački klub Dalmacijacement je u svim segmentima ustrojstva i rezultata, klub za puno veći grad nego što je Solin. No, mi smo sretni što imamo takvih slatkih briga, trudimo se pratiti što je moguće bolje kao i ostali sponzori. Sve govore ovi trofeji oko nas i sportaši pokraj nas. Koliko znam ovo je 120-ta medalja solinskih strijelaca na međunarodnoj sceni, nedostaje samo olimpijska, a nadamo se da ćemo i to imati. Veseli da su i sportaši i drugih klubova iz Solina počeli osvajati međunarodne medalje, mislim na judaše i boksače – rekao je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, te im je zaželio ostvarenje norme za Olimpijske igre u Parizu, a dakako i treneru hrvatske reprezentacije Siniši Vitezu, kojemu je ovo šesta Olimpijada.

– Spremamo se za velika natjecanja i ostvarenje kvota za OI. Moram naglasiti sa smo od osam ekipnih državnih naslova osvojili ove sezone čak sedam, i potvrdili epitet najtrofejnijeg hrvatskog streljačkog kluba – rekao je Siniša Vitez, inače direktor SD Dalmacijacement i trener hrvatske streljačke reprezentacije.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content