Tvrtka Cemex donirala Dječjem vrtiću “Salona” dekorativni beton i listopadna stabla

Predstavnici Grada Solina, tvrtke Cemex Hrvatska i Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Solin okupili su se danas pred vrtićkom kućom „Salona“ u Svetom Kaju povodom uređenja dvorišta za kojeg je Cemex donirao dekorativni beton CoolirAdvanced s impregnacijom. Uz to, spomenuta tvrtka donirala je i četiri sadnice listopadnih stabala koja su ovom prigodom zasađena na igralištu vrtića kako bi se mališanima tijekom igre za vrućih mjeseci osigurao prirodni hlad, a zimi dovoljno sunca. Ukupna vrijednost donacije iznosi gotovo 92.000 kuna.

Dekorativni, protuklizni beton ponudili smo kao rješenje za dvorište vrtića imajući prvenstveno u vidu sigurnost djece, dok smo sadnjom stabala željeli potaknuti dječju svijest o prirodi i pružiti im hlad u ljetnim danima – kazala je Katarina Vukoja Babić, regionalna voditeljica kadrovske administracije i plaća regije Cemex EMEA.

Raduje nas kad možemo svoja rješenja ponuditi tamo gdje je njihova funkcionalnost najpotrebnija, gdje njihova kvaliteta, ali i estetika, imaju najveću vrijednost, a pogotovo kad time razvijamo lokalne zajednice u kojima poslujemo – poručila je predstavnica Cemexa.

Od ravnateljice DV-a „Cvrčak“ Anđele Biuk doznajemo kako je prije postavljanja dekorativnog betona provedena kompletna izmjena vodovodnih cijevi koje su bile u potpunosti dotrajale, a renovirani su i dječji sanitarni čvorovi.

Osim toga posijali smo travu i postavili automatsko zalijevanje kako bi djeci pružili optimalne uvjete boravka na otvorenom. Iskoristila bih i ovu priliku da se zahvalim tvrtki Cemex na donaciji betona te listopadnih stabla koja smo danas zasadili te tako dodatno oplemenili okoliš našeg vrtića – kazala je ravnateljica Biuk.

Zahvalu Cemexu uputio je i solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić ističući kako je riječ o tvrtki s velikom društvenom odgovornošću koja jako puno radi na projektima na području grada Solina.

Posebno me veseli što je ovom prilikom riječ o uređenju dječjeg vrtića jer znamo da je Solin grad prijatelj djece i obitelji te da smo jedina lokalna zajednica koja je u samo dvije godine izgradila dva velika vrtićka objekta, u MO Priko vode i MO Rupotina. Osim toga upravo nam je iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka odobren projekt izgradnje vrtića u MO Sveti Kajo. Cilj nam je što prije doći do toga da ispunimo sve zahtjeve za upis djece u predškolski odgoj – poručio je dogradonačelnik Rakušić.

Najveseliji su ovom prilikom bili mališani koji su sudjelovali u sadnji stabala, a potom upriličili i prigodni program protkan čarolijom jeseni.

Scroll to Top Skip to content